SÜNEN-İ TİRMİZİ

Bablar Konular Numaralar  

TAHARE BAHSİ

<< 140 >>

باب ما جاء في الرجل يطوف على نسائه بغسل واحد

106. HANIMLARIYLA CİNSEL İLİŞKİDE BULUNANIN BİR KEZ YIKANMASI

 

حدثنا بندار محمد بن بشار حدثنا أبو أحمد حدثنا سفيان عن معمر عن قتادة عن أنس أن النبي صلى الله عليه وسلم كان يطوف على نسائه في غسل واحد

 

Enes (radiyallahu anh)’den rivayet edilmiştir: “Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) tek yıkanma ile kadınlarını cinsel ilişki için dolaşırdı.”

 

 

Diğer tahric: Buharî, ğusül; İbn Mace, Tahara

 

 

قال وفي الباب عن أبي رافع قال أبو عيسى حديث أنس حديث حسن صحيح أن النبي صلى الله عليه وسلم كان يطوف على نسائه بغسل واحد وهو قول غير واحد من أهل العلم منهم الحسن البصري أن لا بأس أن يعود قبل أن يتوضأ وقد روى محمد بن يوسف هذا عن سفيان فقال عن أبي عروة عن أبي الخطاب عن أنس وأبو عروة هو معمر بن راشد وأبو الخطاب قتادة بن دعامة قال أبو عيسى ورواه بعضهم عن محمد بن يوسف عن سفيان عن بن أبي عروة عن أبي الخطاب وهو خطأ والصحيح عن أبي عروة

 

Tirmîzî: Bu konuda Ebu Rafî’den hadis aktarılmıştır. Tirmîzî: Enes (r.a.)’ın bu hadisi hasen sahihtir. Pek çok ilim adamının görüşü budur: Hasen el Basrî, bunlardandır, “Abdest almaksızın cinsi münasebete dönmesinde bir sakınca yoktur” demektedir. Muhammed b. Yusuf bu hadisi Sufyan, Ebu Urve, Ebul Hattab ve Enes’den rivayet etmektedir. Ebu Urve’nin adı Ma’mer b. Raşit’dir. Ebu’l Hattab’ın adı ise Katade b. Diame’dir.

 

Tirmîzî: Bazıları da bu hadisi Muhammed b. Yusuf, Sufyan, İbn ebî Urve’den diye rivayet etmişlerdir ki bu yanlıştır doğrusu “Ebu Urve” şeklindedir.