HAKİM

el-Müstedrek

TAHARET

 

234- Def-i Hacetten Çıktığı Takdirde Ne Söyler?

 

578- Bize Ebu'l-Abbas Muhammed b. Ahmed el-Mahbubi Merv'de haber verdi, bize Said b. Mesud tahdis etti, bize Ubeydullah b. Musa bildirdi. Bize İsrail, Yusuf b. Ebi Burde'den bildirdi, o babasından şöyle dediğini nakletti:

 

Aişe (r.anha)'nın huzuruna girdim. Onun şöyle söylediğini dinledim: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) def-i hacetten çıktığı vakit: "Gufraneke: Beni bağışlamanı dilerim" derdi.

 

Diğer Tahric: İbn Mace, 300; Ebu Davud, 30; Tirmizi, 7 hasen, garibtir diyerek. İbn Hibban, Sahih, 1440; Zehebi: Sahihtir, Yusuf da si ka bir ravidir demiştir.

 

 

 

579- Bize Ebu Bekr Ahmed b. İshak tahdis etti, bize Muhammed b. Ahmed b. en-Nadr bildirdi, bize Muaviye b. Amr tahdis etti, bize İsrail, Yusufb. Ebi Burde'den tahdis etti. O babasından, o Aişe'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) def-i hacetten ayağa kalktı mı: "Gufraneke: mağfiretini dilerim Rabbim" derdi.

 

Bu sahih bir hadistir. Çünkü Yusufb. Ebi Burde, Ebu Musa hanedam sika ravilerindendir. Herhangi bir kimsenin onu tenkit ettiğini bulamadık. Babasının Aişe (r.anha)'dan dinlediklerini zikretmiştir. 

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

235- Kadının Guslünden Artan Sudan Abdest Almak Yahut Gusletmek