HAKİM

el-Müstedrek

TAHARET

 

236- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'nin Gökten Suyun inmesi Mucizesi

 

582- *Bize Ebu Said, İsmail b. Ahmed el-Cürcani tahdis etti, bize Muhammed b. el-Hasan el-Askalani bildirdi, bize Harmele b. Yahya tahdis etti, bize İbn Vehb bildirdi, bana Amr b. el-Haris, Said b. Ebi Hilal'den bildirdi. O Utbe b. Ebi Hakim'den, o Nafi b. Cubeyr'den, o

 

Abdullah b. Abbas'tan rivayet ettiğine göre Ömer b. el-Hattab'a: Bize zorluk saatinin durumu hakkında söz et dediler. Ömer dedi ki: Tebuk'e sıcağın şiddetli olduğu bir zamanda çıktık. Bir konak yerine indik ve orada susuz kaldık. Hatta boyunlarımızın kopacağını zannettik. Hatta bir kişi devesini keser ve onun (işkembesindeki) dışkılarını sıkarak (çıkan suyu) içerdi. Geri kalanın! da karaciğeri üzerine koyardı (serinlemek amacıyla göğsüne serperdi.) Ebu Bekir es-Sıddik dedi ki:

 

Ey Allah'ın Rasulü!Şüphesiz Allah dua hususunda sana hayırlı şeyler vermeye seni alıştırmıştır. Bu sebeple O'nadua et deyince, Allah Rasulü: "Bunu arzu eder misin?" buyurdu. Ebu Bekr: Evet, demesi üzerine ellerini kaldırdı. Daha ellerini indirmeden gökyüzünde bulutlar toplandı, bir araya geldi sonra yağmur yağdırdı. Ashab beraberindeki kap kacağı doldurdu. Sonra gittik, baktık. Yağmurun askerin karargahının dışına yağmadığını gördük.

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olup, bunu tahriç etmemişlerdir. Bu hadisin muhtevasında garib bir sünnet de vardır. O da şudur: Eğer eti yenen hayvanların dışkısı suya karışacak olursa onu necis etmez. Çünkü bu durumda eğer su necis olsaydı Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Müslüman bir kimseye onu karaciğeri üzerine koymasına müsaade etmezdi ta ki ellerini necis etmesin.

 

Diğer Tahric: Bezzar, Müsned, 1841; Beyhaki, Delailu'n-Nubuvve, V, 231; Mecmau'z-Zevaid, VI, 194'te hadisi Bezzar ve el-Evsat'ta Taberani rivayet etmiş olup, Bezzar'ın ravileri sikadırlar demektedir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

237- Kedinin içip Arttırdığı Suyun Hükümleri