SÜNEN-İ TİRMİZİ

Bablar Konular Numaralar  

İSTİZAN BAHSİ

<< 2692 >>

4- Selam nasıl alınır?.

 

حدثنا إسحاق بن منصور أخبرنا عبد الله بن نمير حدثنا عبيد الله بن عمر عن سعيد المقبري عن أبي هريرة قال دخل رجل المسجد ورسول الله صلى الله عليه وسلم جالس في ناحية المسجد فصلى ثم جاء فسلم عليه فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم وعليك أرجع فصل فذكر الحديث بطوله

 

Ebû Hureyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) mescidin bir kenarında oturmakta iken bir adam mescid'e girdi ve namazını kıldıktan sonra gelip Rasûlullah (s.a.v.)’e selam verdi.

 

Rasûlullah (s.a.v.)’de “Ve aleyke” (senin üzerine de selam olsun) dedi ve dön namazını yeni baştan kıl sen namazını kılmış sayılmadın buyurdu.

 

Sonra Râvî, uzunca olan bu hadisin tamamını anlattı.

 

 

Diğer tahric: Buhârî, Edeb; Müslim, Salat

 

قال أبو عيسى هذا حديث حسن وروى يحيى بن سعيد القطان هذا عن عبيد الله بن عمر عن سعيد المقبري فقال عن أبيه عن أبي هريرة ولم يذكر فيه فسلم عليه وقال وعليك قال وحديث يحيى بن سعيد أصح

 

Tirmizî: Bu hadis hasendir. Yahya b. Saîd el Kattan bu hadisi Ubeydullah b. Ömer’den, Saîd el Makburî’den rivâyet ederek senedinde “babasından ve Ebû Hureyre’den” demiştir ve “O’na selam verdi” O da “ve aleyke” diyerek selamı aldı dememiştir. Yahya b. Saîd‘in rivâyeti daha sahihtir.

 

 

YUKARIDA Kİ HADİS’İN DEVAMINDA NE OLDUĞUNU BİLMİYORSAN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLA:

302 303