İBNÜ’L-ESİR

1. CİLT

 İSLAM ÖNCESİ      ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

İBRAHİM’İN (A.S.) KARISI SARE’NİN VEFATI, ÇOCUKLARI VE HANIMLARI

 

İlim ehlinden hiç biri Sare'nin yüz yirmi yedi yaşında iken Şam (Suriye)'da vefat ettiğini reddetmiyor. Ancak bir rivayette Ken'an toprakları üzerinde bulunan diktatör ve zalimlerin memleketinde vefat ettiği söyleniyor.

 

Rivayet edildiğine göre, Sare'nin vefatından sonra Hacer'in bir müddet daha yaşadığı ifade ediliyor. Fakat doğru olan görüş ise, Hz. İbrahim'in Mekke'ye gitmesi konusunda yukarıda anlattığımız üzere Hacer'in Sare'den önce vefat etmiş olduğudur. Her halde doğru olan da budur.

 

Sare vefat edince Hz. İbrahim Ken'anilerden Yaktın'ın kızı Katura ile evlendi ve ondan Nefşan, Merran, Medyan, Meden, Neşak ve Surh adlarında altı oğlan çocuğu dünyaya geldi. Hz. İbrahim'in İsmail ve İshak ile birlikte bütün çocuklarının sayısı sekizdir. Bu çocuklarının en büyüğü ise İsmail'dir.

 

Not: Bu isimler sırasıyla Taberi Tarihinde Yaksan, Zemran, Medyan, Yesbuk, Suh ve Büsr şeklinde geçmektedir. (Neşreden).

 

Diğer bir rivayete göre ise Hz. İbrahim'in çocuklarının arasında bunlardan başka isimler de mevcuttur. Berberiler Nefşan'ın, Hz. Şu'ayb'in kavmi olan Medyen halkı ise Medyan'ın neslinden üremişlerdir.

 

Yine rivayet edildiğine göre, Hz. İbrahim hanımı Katura'dan sonra Ehir (Erhir ?)'in Hacun adındaki kızı ile de evlenmiştir.

 

BİR SONRAKİ SAYFA İLE DEVAM ETMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ İSME TIKLA

 

İBRAHİM'İN VEFATI ve KENDİSİNE İNDİRİLEN SAHİFELERİN SAYISI