HAKİM

el-Müstedrek

DEHŞETLİ OLAYLAR

 

3593- Takva Sahiplerinin (Bineklerinin) Eğerleri Altın, Yularları Zebercetten Olacaktır

 

8731- * ... Bize Ali b. Mushir, Abdurrahman b. İshak'tan tahdis etti. O en-Numan b. Sad’dan şöyle dediğini nakletti: Ali b. Ebi Talib (r.a)'in yanında oturuyorduk. O: "O günde biz takva sahiplerini Rahman'ın huzuruna binekli olarak haşredeceğiz" (Meryem, 85) buyruğunu okuyup dedi ki: Allah'a yemin olsun ki hayır onlar ayakları üzere haşredilmeyecek, şiddetle sürülür de götürülmeyeceklerdir. Aksine onlara yaratılmışların benzerini görmedikler: eğerleri altından, dizginleri zebercetten olan cennet develeri getirilir, cennetir. kapısını çalacakları vakte kadar bunların üzerine oturacaklar.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahric etmemişlerdir.

 

 

 

8732- ... Bana Amr b. el-Haris'in haber verdiğine göre Said b. Ebi Hilal kendisine şunu tahdis etmiştir: O Osman b. Abdurrahman el-Kurazi'yi şöyle derken dinledi: Aişe (r.anha) aziz ve celil olan Allah'ın: "Andolsun sizi ilk defa yarattığımız gibi yapayalnız, teker teker huzurumuza geldiniz" (En'am, 94) buyruğunu okuyarak dedi ki: Ey Allah'ın Rasulü vay bizim halimize avretlerin durumu ne olacak? Erkekler, kadınlar hep birlikte haşredilecek, biri ötekinin avretine bakacak (öyle mi?) Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

"O günde bunlardan her bir kişinin kendine yeter bir işi vardır." (Abese, 37) "Erkekler de, kadınlar da erkeklere bakmayacaklardır. Bunlar birbirlerine bakma imkanını bulamayacak kadar (kendi halleriyle) meşgul edileceklerdir" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3594- Son Haşredilecek Olanlar Muzeyne'den iki Çoban Olacaktır