HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3582- Şam Halkına Sövmeyiniz Çünkü Ebdal Onlar Arasındadır

 

8701- * ... Bana Ayyaş b. Abbas'ın tahdis ettiğine göre el-Haris b. Yezid ona şunu tahdis etmiştir: Abdullah b. Zureyr el-Gafiki'yi şöyle derken dinledim: Ben Ali b. Ebi Talib (r.a)'i şöyle derken dinledim: İleride öyle fitneler olacaktır ki insanlar o fitnelerden altının madeninden çıkartıldığı gibi çıkartılacaklardır. Bu sebeple Şam halkına sövmeyiniz. Onların zalimlerine sövünüz çünkü onlar arasında Ebdal vardır. Allah onlara semadan bir yağmur gönderecek ve onları (adeta) boğacak. Öyle ki tilkiler dahi onlarla savaşırsa onları yenecek sonra bu esnada Allah Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın itretinden (soyundan) bir adamı 12 bin kişi ile birlikte (üzerlerine) gönderecek. Sayıları az olursa bu kadar, çok olurlarsa 15 bin kişi olacaklar. Onların emaresi yahut alametleri (parolaları) emit emit (öldür öldür) olacak. Bunların üç sancakları bulunacak ama yedi sancağa sahip güçler onlarla savaşacak. Bu sancak sahiplerinden her birisi de kendisi hükümdar olmayı arzu edecek. Savaşa girişecekler ve yenik düşecekler sonra Haşim oğullarından olan üstün gelecek ve arkasından Allah insanlara eski ülfetlerini ve nimetlerini geri verecek, Deccal çıkacağı vakte kadar bu halde kalmaya devam edecekler.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir. 

 

Ravileri sikadır.

 

 

 

8702- *". Bize Yunus b. Ebi İshak tahdis etti. Bana Ammar ed-Duhmi Ebu't-Tufeyl'den haber verdi. O Muhammed b. el-Hanefiyye'den şöyle dediğini nakletti: Ali (r.a.)'nin yanında idik. Bir adam ona Mehdi hakkında soru sordu, Ali (r.a.) şöyle dedi: Heyhat (o çok uzak) sonra eliyle yedi sayısını gösterdi ve: O ahir zamanda çıkacaktır dedi (ve şunları ekledi): Bir adam: Allah Allah diyecek olursa öldürülecek, Yüce Allah da onun için semadaki küçük bulutları andıran gruplar halinde bir kavmi bir araya getirecek, Allah onların kalplerini birbirine kaynaştıracak ve hiç kimse birbirini yabancılamayacak. Aralarına girip katılacak bir kimse dolayısıyla da sevinmeyecekler. Sayıları Bedir'e katılanların sayısı kadar olacak Öncekiler onların önüne geçemeyecekleri gibi sonrakiler de onlara yetışemeyecekler. Bunların sayıları Talut ile birlikte ırmağı aşan arkadaşları sayısınca olacak.

 

Ebu't-Tufayl dedi ki: Sen onun (nereden çıkacağını öğrenmek) istiyormusun dedi. Ben: Evet, dedim. O: O, bu iki ahşap arasından çıkacaktır dedi. Ben de şöyle dedim: Allah'a yemin ederim ben de ölene kadar onları (kimseye) göstermeyeceğim, O da orada -yani yüce Allah'ın korumasını dilediğimiz Mekke'de- vefat etti. [Kaviyyun]

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3583- Şerlilerin El Üstünde Tutulup, Hayırlı Kimselerin Alçaltılması Kıyametin Yakınlaşmasından Dolayıdır