HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3574- La ilahe illallah Sözü insanları Ateşten Korur

 

8680- ... Ebu Malik el-Eşcai'den, o Rib'i'den, o Huzeyfe (r.a)'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Elbisenin deseninin silindiği gibi İslam da silinecek. Oruç nedir, sadaka nedir, hac nedir bilinmeyecek. Aziz ve celil olan Allah'ın kitabı üzerine bir gecede yürünecek, yeryüzünde ondan tek bir ayet dahi kalmayacak. Birtakım insanlar kalacak, yaşlı erkekler ve yaşlı kadınlar. Bizler atalarımızı şu sözü la ilahe illallah'ı söylediklerine yetiştik, işte biz de onu söylüyoruz diyecekler," Sıla: Onlar oruç nedir, sadaka nedir, hac nedir bilmezken la ilahe illallah'ın onlara ne faydası olacak? dedi. Huzeyfe (r.a) ondan yüzünü çevirdi. Sorusunu ona üç defa tekrar etti, Huzeyfe ise her seferinde ondan yüz çevirip durdu. Üçüncüsünde ona dönerek: Ey Sıla onları ateşten koruyacak, onları ateşten koruyacak, onları ateşten koruyacak dedi.

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

8681 - * ... Bize Süfyan, Avf'tan tahdis etti. O Enes b. Sirin’den, o Ebe Ubeyde’den, o Abdullah'tan şöyle dediğini nakletti: Bütün ayetler (kıyame: alametleri) geçti. Dört tane hariç: Deccal, Dabbe, Ye'cuc ile Me'cuc ve güneşin batıdan doğması. Allah'ın diğer ayetleri (kıyamet alametlerini) kendisiyle sonlandıracağı alamet de güneş(in batıdan doğması)dır. (Dedikten sonra: "Onlar kendilerine meleklerin gelmesinden ... başkasını mı bekliyorlarr (En'am, 158) buyruğunu okudu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahric etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3575- Kıyamet(in Ansızın Kopması) Hamilelik Süresi Dolmuş, Yakınlarının Ansızın Ne Zaman Doğum Yapacağını Bilmedikleri Hamile Bir Kadın Gibidir