HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3561- Aranızdan Deccal'in Çıktığını işitenler Ondan Uzak Dursun

 

8660- ... Bize Hişam b. Hassan tahdis etti. Bana Humeyd b. Hilal, Ebu'd-Dehma'dan tahdis etti. O İmran b. Husayn el-Huzai (r.a)'den şöyle dediğin: nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Sizden kim Deccal'in çıktığını işitirse ondan uzak dursun. Çünkü kişi kendisinin mümin olduğunu kabul ederek ona gider ve gördüğü şüpheye düşürücü hallerden ötürü onun peşinden giderek ona uyuverir."

 

Bu Müslim'in şartına göre senedi sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir. Ayrıca ben Yahya b. Said dışında senedinde Hişam b. Hassan’dan diye zikreden kimse olduğunu bilmiyorum:

Bunu bize Ebu'l-Abbas Muhammed b. Ahmed el-Mahbubi haber verdi ...

Bize Hişam b. Hassan, Humeyd b. Hilal’den bildirdi. O İmran b. Husayn'dan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Deccal'in çıktığını işiten ondan uzak dursun." Bu sözlerini üç defa tekrarladı. (Sonra şöyle devac etti): "Çünkü bir kimse onun yanına gider ve onunla birlikte gönderilen şüphelerden dolayı onun doğru olduğunu sanarak onun arkasından gider."

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 4319; İmam Ahmed, Müsned, IV, 431, 441; Taberani, Kebir, XVIII, 551, 552 bu yo;’dan ve başkasından. İbn Kesir, el-Bidaye ve'n-Nihaye, I, 119'da senetlerinden birisi hakkında: "Ceyyiddir" demiştir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3562- Eli Olmayan Memesinin Ucu Üzerinde Birkaç Tane Kıl Bulunan Bir Adamın Hikayesi