HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3550- Mümin Dünyaya Gelip De Dabbenin Çıkışından Sonra Kırk Yıl Geçinceye Kadar Ölmeyecek

3551- Allah Kadınların Rahimlerini Otuz Yıl Süreyle Kısırlaştıracak

 

8637- ... Bize İbn Lehia, Abdulvehhab b. Huseyn’den tahdis etti. O İbn Sabit el-Bunani'den, o babasından, o el-Haris'den, o Abdullah b. Mesud (r.a)’dan, o Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)’den şöyle buyurduğunu nakletti: "Dabbenin çıkışı güneşin batıdan doğuşundan sonra olacaktır. Dabbe çıkacak olursa iblis secdede iken ona bir tokat indirecek, müminler de bundan sonra yeryüzünde kırk yıl süreyle faydalanarak yaşayacaklar. Her neyi temenni ederlerse mutlaka onlara verilecek ve onu bulacaklar. Ne haksızlık, ne zulüm olacak. Her şeyalemlerin Rabbine ister istemez teslim olacak. Hatta yırtıcı hayvan bile ne bir canlı hayvana, ne de bir kuşa zarar verecek. Mümin doğup dünyaya gelecek ve dabbetu'l-arz'ın çıkışından sonra kırk yılı bulmadan ölmeyecek sonra tekrar aralarına ölüm geri dönecek ve bu halleriyle Allah'ın dilediği kadar bir süre kalacaklar sonra ölüm müminler arasında hızlıca yayılacak. Hiçbir mümin kalmayacak, kafir kimse(ler): Bizler müminlerden korkuyorduk şimdi onlardan kimse kalmadı ve bizim hiçbir tövbemiz de kabul olunmuyor diyecekler ve yollarda hayvanların birbirleriyle çiftleşmeleri gibi çiftleşecekler. Sonra onlardan biri kalkıp annesini, kızkardeşini, kızını yolun ortasında nikahlayacak (onunla çiftleşecek). Onun üzerinden biri kalkacak, bir başkası onun üzerine çıkacak ama kendisi ne buna karşı çıkacak, ne değiştirmek isteyecek. O gün onların en erdemlileri: Yolun kenarından çekilseydiniz daha iyi olurdu diyecek olanlarıdır. Sonunda nikahtan doğma hiçbir kimse kalmayıncaya ve yeryüzündekilerin hepsi zina çocuğu oluncaya kadar bu halleri devam edecek. Allah'ın dileyeceği kadar bir süre böyle kalacaklar. Sonra Allah otuz yıl süreyle kadınların rahimlerini kısırlaştıracak. Hiçbir kadın doğum yapamayacak ve yeryüzünde küçük bir çocuk, bir bebek bulunmayacak. Hepsi de zina çocukları olarak insanların en şerlileri haline gelecekler ve işte kıyamet bunların başına kopacak."

 

Muhammed b. Sabit b. Eslem el-Bunani, Basralıların ve tabiin çocuklarının en değerlilerindendir. Ancak Abdulvehhab b. el-Huseyn meçhul bir ravidir.

 

 

 

8638- *,.. Bize Süfyan, el-Muğire b. en-Numan’dan bildirdi. Bize Abdullah b. Yezid el-Bahili tahdis etti. Bize el-Ahnefb. Kays tahdis edip dedi ki:

Nledine'de iken kendisini gördükleri vakit insanların kaçtığı bir adam gördüm. Ben: Sen kimsin? dedim. o: Ben Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın ashabından Ebu Zerr'im dedi. Ben: İnsanlar senden neden kaçıyorlar? dedim. o: Ben Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın vaktiyle onları yasakladığı gibi hazineler (yığıp biriktirmek)den sakındırıyorum dedi. Ben: Bugün artık bize verilen atiyyeler (beytu'l-mal’den gelen paylarımız) yükseldi ve yüksek bir meblağa ulaştı. Bizim adımıza bir şeyden korkuyor musun? dedim. O şöyle dedi: Bugün için hayır ama aradan fazla zaman geçmeden bunlar sizin dininizin bedelleri olacak. Bunlar dininizin bedelleri olacak olursa onları terk ediniz, kendi başınızın çaresine bakınız.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3552- Bu Ümmet Arasındaki Bazı Müceddidlere Dair