HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3544- (insanlar) Zinayı Helal Belleyip, içkileri içecek Olurlarsa Bu Semada Allah'ın Gayretine Dokunur (Deprem)

 

8622- * ... Bize Bakiyye b. el-Velid, Yezid b. Abdullah el-Cuheni’den tahdis etti. O Enes (r.a)'ten şöyle dediğini nakletti: Aişe (r.anha)'nin huzuruna girdim. Onunla birlikte bir adam daha vardı. O adam: Ey müminlerin annesi bize zelzeleden bahset dedi. Yüzünü ondan başka bir tarafa çevirdi. Enes dedi ki; Bu sefer ben ona: Ey müminlerin annesi bize zelzeleden bahset dedim. Aişe (r.anha) ey Enes eğer ben sana ondan söz edecek olursam bu sefer kederli yaşarsın, ölümden sonra da bu hüzün kalbinde olduğu halde diriltilirsin dedi. Ben: (Olsun) anneciğim sen bize bahset dedim. Şöyle dedi: Şüphesiz ki bir kadın elbiselerini kocasının evinden başka bir yerde çıkaracak olursa kendisi ile aziz ve celil olan Allah arasındaki hicabı (perdeyi, örtüyü) parçalamış olur. Eğer kocasından başkası için hoş koku sürünecek olursa bu onun aleyhine nar ve ar olur. (Mü'minler) bundan sonra zinayı helal bilip, içkileri içer, çalgı aletlerine vuracak olurlarsa semasında Allah gayrete gelir ve yere: Sen onları sars buyurur. Eğer tövbe edip vazgeçerlerse (mesele yok), aksi takdirde onu üzerlerine yıkar.

Enes: Bu onlara ceza olsun diye mi? (olacak) dedi. Aişe: Müminler için bir rahmet, bereket ve öğüt olsun, kafirler için de ibretli bir ceza, gazap ve azap olsun diye olacaktır. Enes dedi ki: Ben Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'tan sonra bu hadisten beni daha çok sevindiren hiçbir hadis (söz) duymadım. Aksine ben sevinçli olarak yaşıyorum, ölümden sonra diriltileceğim zaman da bu sevinç kalbimde -yahutta nefsimde dedi- olduğu halde diriltileceğim.

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahirç etmemişlerdir.

 

 

 

8623- * ... Bize Zeyd b. el- Hubab, Kesir b. Zeyd’den şöyle dediğini tahdis etti: Bana İbn Ebi Zubab'ın azatlısı el-Velid b. Rebah'ın tahdis ettiğine göre o Ebu Hureyre (r.a)'yi şöyle derken dinlemiştir: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

"Rabbimden üç husus istedim. Bana ikisini verdi, birisini alıkoydu. Ondan ümmetimi kıtlık yıllarıyla helak etmemesini diledim bana verdi. Ondan onların üzerine onların dışındakilerden bir düşmanı musallat kılmamasını diledim bana (bunu da) verdi. Ondan onları fırkalar halinde birbirlerine katarak bir kısmının hıncını bir diğerine tattırmamasını istedim, bana (bunu) vermedi."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakal birlikte Buhari ve MÜslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

8224- * ... Bize Yezid b. el-Mikdam, Said b. el-Müseyyeb’den tahdis etti.

O Ebu Hureyre (r.a.)’den şöyle dediğini nakletti: Bizler Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın bize

gelecekte ortaya çıkacağını) söylediği her bir şeyi (gerçekleştiğini) gördük. .-'-ncak o bize şöyle buyurmuştu: "Kıyamet gününde birtakım adamlara:

Kamçılarınızı bırakın ve cehenneme girin denilecek." (Henüz bunun gerçekleştiğini görmedik.) [Sahih]

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3545- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Halid b. Urfuta'ya Vasiyeti