HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3529- Terazi (Ölçü) Eksik Tutulacak Olursa Yağmur da Alıkonulur (Yağmur Yağmaz)

 

8583- * ... Bize Süfyan, Cami’den tahdis etti. O Ebu Vail’den şöyle dediğini nakletti: Abdullah dedi ki: Terazide eksik tartılacak olursa yağmur engellenir, zina çoğalırsa öldürme çoğalır ve taun baş gösterir. Yalan çoğalırsa kargaşa da çoğalır.

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: İbn Ebi Vail'i tanımıyorum. Hadisin bölümlerinin merfu olarak şahitleri vardır.

 

 

 

8584- ... Bize Ebu Yusuf el-Makdisi, Abdulmelik b, Ebi Süleyman'dan tahdis etti. O Amr b. Şuayb’dan, o babasından, o dedesinden şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Zulkade'de kabilelerin çekişmesi ve birbirlerine verdikleri sözlerde durmayışları olacaktır. Hacıların malları yağma edilecektir. Mina'da büyük bir kavga baş gösterecektir. O kavgada çok kimse öldürülecek, kanlar akacaktır. Hatta onların kanları Akabe cemresi (vadisinde) akacak, onların sahipleri kaçıp rükün ile makam arasına gelip kendisi hoşlanmadığı halde ona bey'at edilecek ve ona şöyle diyeceklerdir: Eğer kabul etmeyecek olursan senin boynunu vururuz. Ona Bedir'e katılanların sayısı kadar kişi bey'at edecek. Semada bulunan da, yerde sakin olan da onlardan razı olacak." 

Ebu Yusuf dedi ki: Bana Muhammed b. Abdullah, Amr b. Şuayb'dan tahdis etti. O babasından, o Abdullah b. Amr (r.a)’dan şöyle dediğini nakletti: İnsanlar imamları bulunmaksızın birlikte haccedecek, birlikte Arafat'ta duracaklar. Onlar Mina'da konaklamışken kudurmak gibi bir hal onları yakalayacak, kabileler birbiri üzerine hücum edecekler. Akabe kan akacak kadar birbirleriyle savaşacaklar. En hayırlı alanlarının yanına gidip ona sığınacaklar. O ise yüzünü Kabe'ye yapıştırmış ağlıyor olacak. Sanki onun gözyaşlarını görüyor gibi, ona: Haydi gel de sana bey'at edelim diyecekler. O: Yazıklar olsun sizlere siz kaç ahit bozdunuz, sözünüzde durmadınız, nice kanlar döktünüz diyecek ve istemeyerek ona bey'at edilecek. Siz o kişiye yetişecek olursanız ona bey'at ediniz. Çünkü o hem yerde Mehdi'dir, hem semada Mehdi'dir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3530- Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların Kalplerinden Kaldırılmasına Dair