HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3503- isa (a.s)'nın Semadan inmesi

 

8520- * ... Bize Said b. Hubeyre tahdis etti, bize Hammad b. Zeyd, Eyyub es-Sahtiyani ve Ali b. Zeyd b. Cud'an’dan tahdis etti. O Ebu Nadra’dan şöyle dediğini nakletti: Cuma günü Osman b. Ebi'l-As'ın yanına mushafımızı onun mushafıyla karşılaştırmak üzere gittik. Cuma vakti yaklaşınca bize emretti, biz de yıkandık, koku süründük, mescide gittik. Hadis rivayet eden bir adamın halkasına oturduk. Sonra Osman b. Ebi'l-As geldi, biz de ona yer açtık. Osman (r.a) dedi ki: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı şöyle buyururken dinledim:

"Müslümanların üç tane mısrı (büyük şehirleri) olacaktır. Bir mısrları iki denizin kavuşma yerindedir, bir mısrları Hire'de olacaktır. Bir mısrları Şam'da olacaktır. İnsanlar da üç büyük korku yaşayacaklardır. Deccal bir ordu ile çıkacak ve doğu tarafında bulunanları yenik düşürecektir. Onu geri püskürtecek ilk şehir (halkı) iki denizin kavuşma yerindeki mısr (şehir) olacaktır. Oranın ahalisi üç grup olacak, bir grup kalacak, onun karşısına çıkıp onun ne olduğunu bir görelim diyecekler, bir grup Bedevilere katılacak, bir grup da kendilerine en yakın mısra katılacaklar. Sonra Şam'a gelir, Müslümanlar ise Akabet-u Efik denilen yere çekilecekler. Bir sürülerini (meraya) gönderecekler ama o sürüleri ele geçirilecek. Bu halonlara çok ağır gelecek ve ileri derecede açlık musibeti ile ve zorlukla karşı karşıya kalacaklar. Hatta onların birileri yayının kirişini yakıp onu yiyecek. Onlar bu halde iken seher vaktinde birisi onlara şöyle seslenecek: Ey insanlar size yardım ve imdat yetişti diyecek. Bu sefer birileri diğerlerine: Şüphesiz ki bu karnı tok bir adamın sesidir diyecek. Meryem oğlu İsa (salat ve selam ona) sabah namazı vaktinde inecek (o zaman) insanların imamı olan kişi kendisine: Ey Ruhullah öne geç, bize namaz kıldır diyecek, İsa şöyle diyecek: Siz bu ümmet birbirinizin amirlerisiniz. Bu sebeple sen öne geç ve bize namaz kıldır diyecek. Bunun üzerine (o gün için Müslümanların imamı olan kişi) öne geçecek, onlara namaz kıldıracaktır. Namazı bitirdikten sonra İsa -Allah'ın salat ve selamları ona olsun- harbesini alarak Deccal'e doğru gider. Onu görür görmez kurşunun erimesi gibi eriyecek, İsa'nın harbesi Deccal'in kasıkları arasına saplanacak, onu öldürecek. Sonra da onunla beraber olanlar bozguna uğrayıp, geri çekilecekler. O gün için onlardan herhangi bir kimseyi arkasında saklayacak hiçbir şey bulunmayacaktır. Taş dahi: Ey mümin işte bu bir kafirdir, haydi onu öldür diyecek."

 

Bu Müslim'in şartına göre Eyyub es-Sahtiyani'yi sözkonusu zikrederek senedi sahih bir hadistir. Buhari ile bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

8521- ... Bize İbrahim b. İshak ve İshak b. el-Hasen el-Harbi tahdis edip dediler ki: Bize Affan b. Müslim haber verdi, bize Hammad b. Zeyd, Ali b. Zeyd b. Cud'an’dan tahdis etti. O Ebu Nadra’dan şöyle dediğini nakletti: Osman b. Ebi'l-As bize imam oldu (ve namaz kıldırdı) sonra hadisi önceki ile aynı şekilde zikretti fakat (senedinde) Eyyub'u zikretmedi. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3504- Umeyye Oğulları(nın Sayısı) Kırka Ulaştı mı Allah'ın Kullarını Köleleştirirler