HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3447- Deccal'in Medine'ye Girmesinin Engelleneceği

 

8364- * ... Bize Kehmes b. el-Hasan, Abdullah b. Şakik el- Ukayli’den bildirdi. O Mihcen b. el-Edra'dan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) beni bir iş için göndermişti. Sonra Medine yollarından birisinde karşıma çıktı sonra Uhud'a çıktı. Ben de onunla birlikte çıktım. Yüzünü Medine'ye doğru çevirdi, ona bir şeyler söyledikten sonra şöyle buyurdu: "Vay bu şehrin anasına! Bu şehrin halkı mahsullerinin en verimli zamanında bu şehri terk edecektir. Kuşlar ve yırtıcı hayvanlar bu mahsulleri, bu meyveleri yiyecektir. inşallah da Deccal buraya giremeyecektir. O buraya girmek isteyeceği her seferinde Medine yollarının her birisinde onun karşısına kılıcını sıyırmış ve oraya girmesini engelleyecek bir melek çıkacaktır."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ahmed, Müsned, IV, 338, V, 32; Taberani, Kebir, XXII, 706, 707. Kehmes yoluyla böylece rivayet etmişlerdir. Taberani'de, el-Cureyri de Kehmes'e mutabaatta bulunmuştur. Bu sahih bir hadistir. Ayrıca bk. Mecma, III, 313 ve onun verdiği kaynaklar.

 

 

 

8365- ... Bize Şube, Katade’den tahdis etti. O Azre’den, o el- Hasan el-Urani'den, o Yahya b. el-Cezzar'dan, o Abdurrahman b. Ebi Leyla'dan, o Ubeyy b. Ka'b (r.a)’dan şu: ''Andalsun ki biz onlara en büyük azaptan önce yakın azaptan mutlaka tattıracağız." (es-Secde, 21) ayeti hakkında şöyle dediğini nakletmektedir: Bunlar RumIar, Batşa (azapla yakalayış) yahut duman (gibi) dünya musibetleridir. (Abdurrahman) dedi ki: Sonra bir şeyler koptu ve: O Deccal'dir dedi.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir. Ben Hafız Ebu Ali'ye burada adı geçen Azra hakkında sordum. o: Azra b. Yahya'dır. Şube ise Katade’den, o Azra b. Temim’den diye rivayet nakletmiştir dedi.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3448- On Alamet Ortaya Çıkmadıkça Kıyamet Kopmayacaktır