HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3448- On Alamet Ortaya Çıkmadıkça Kıyamet Kopmayacaktır

 

8366- * ... Bana Yahya b. Ebi Amr eş-Şeybani, Amr b. Abdullah elHadrami’den tahdis etti. Bana Vasile b. el-Eska (r.a.) tahdis edip dedi ki: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı şöyle buyururken dinledim: "On alamet ortaya çıkmadıkça kıyamet kopmayacaktır: Doğu tarafında bir kara parçasının yere geçmesi, batı tarafında bir kara parçasının yere geçmesi, Arap yarımadasında bir kara parçasının yere geçmesi. Deccal('in ortaya çıkması), duman, Meryem oğlu İsa'nın inmesi sonra Ye'cuc ve Me'cuc, Dabbe('nin çıkması), güneşin battığı yerden doğması, Aden'in dip taraflarından çıkıp insanları mahşere doğru önüne katıp sürükleyecek küçücük zerrecikleri ve karıncaları dahi toplayacak bir ateşin çıkması"

 

Senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Taberani, Kebir, XXII, 195. İmran yoluyla böylece rivayet etmiştir. Mecma, VII, 328'de Harun zayıftır demektedir.

 

 

 

8367- * ... Garkane'den, O el-Mustazil b. el-Husayn'den şöyle dediğini nakletti: Ömer b. el-Hattab (r.a)'ı şöyle derken dinledim: Kabe'nin Rabbine yemin ederek söylüyorum ki Arapların ne zaman helak olacağını bildim. İşlerinin başına Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın sohbetinde bulunmamış ve cahiliyeyi görüp yaşamamış kimseler gelecek olursa.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3449- (Kıyametin) Alametler(i) iki Yüz Yılından Sonra (Ortaya Çıkacak)tır