HAKİM

el-Müstedrek

TEVBE

 

3184- Bir Bedevinin Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Mağfiret dilemesi

 

7730- * ... Bize Muhammed b. Şuayb b. Sabur tahdis etti. Bize Muhammed b. Ebi Müslim babasından tahdis etti. O Ata b. Ebi Rebah'tan, o Ebu Hureyre (r.a)’den rivayet ettiğine göre muhacirlerin çocuklarından bir genç Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'a gelerek: Ey Allah'ın Rasulü benim için Allah'tan mağfiret dile dedi. Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) başka bir işle uğraştığından onun dediğini yapamadı. Genç aynı isteğini Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'a üç defa tekrar etti. Sonra Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın kendisi için Allah'tan bağışlanma (mağfiret) dilemediğini görünce, Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın huzurunda üç defa: Allah'ım bana mağfiret buyur, Allah'ım bana mağfiret buyur, Allah'ım bana mağfiret buyur çünkü senin Rasulün benim için mağfiret dilemedi dedi. Genç ayrılıp gidince Cebrail (a.s) Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'a indi ve: Ey Allah'ın Rasulü neden o genç için bağışlanma dilemedin. Allah ona günahlarını bağışladı. Haydi ona yetiş de Allah'ın günahını ona bağışlamış olduğunu bildir ve ona senin için mağfiret dilemesini söyle dedi. Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) da arkasından ona yetişti. Ona yetişince: "Ey genç aziz ve celil olan Allah sana günahlarını bağışladı, sen de benim için mağfiret dile" buyurdu. Bu sefer genç: Allah'ım ben senden Rasulün için bağışlanma dilerim, Allah'ım ben senden Rasulün ve nebin için bana günahımı bağışladığın gibi bağışlama dilerim. Şüphesiz ki sen mağfireti geniş olansın ve erhamurrahiminsin dedi.

 

Bize Ebu'l-Hasan Ahmed b. Muhammed b. İsmail b. Mihran tahdis etti.

Bana babam tahdis etti. Bize Muhammed b. Vehb ed-Dımeşki tahdis etti, bize Muhammed b. Şuayb b. Sabur tahdis etti, bize Muhammed b. Ebi Müslim, babasından tahdis etti. O Ata b. Ebi Rebah'tan, o Ebu Hureyre (r.a)’den deyip hadisi buna yakın olarak zikretti.

 

Bu senedi ve metni garip bir hadistir. Bu hadisin ravileri baştan sonuna kadar sikadır. Tek istisna Muhammed b. Ebi Müslim'dir. O meçhul birisidir. Allah en iyi bilendir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3185- La ilahe illallah Sözü ile imanınızı Yenileyiniz

(Allah'a itaat edin yağmuru gece yağdırsın. Gökgürültüsünü işittirmesin)