HAKİM

el-Müstedrek

TEVBE

 

3185- La ilahe illallah Sözü ile imanınızı Yenileyiniz

(Allah'a itaat edin yağmuru gece yağdırsın. Gökgürültüsünü işittirmesin)

 

7731 - * ... Bize Ebu Davud tahdis etti, bize Sadaka b. Musa tahdis etti, bize Muhammed b. Masi', Sumeyr b. Nehar’dan tahdis etti. O Ebu Hureyre (r.a)’den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Aziz ve celil olan Rabbimiz buyurdu ki: Kullarım bana itaat ederse ben de onlara geceleyin yağmur yağdırır, gündüzün onlara güneşin doğmasını sağlar ve onlara asla gök gürültüsü sesini işittirmem." Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) da: "Allah hakkında güzel zan beslemek ibadetin güzelliğindendir" buyurdu. Yine Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "İmanınızı yenileyiniz" buyurdu. Ey Allah'ın Rasulü bizler imanımızı nasıl yenileyebiliriz? diye sorulunca: "La ilahe illallah'ı çokça söyleyiniz" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir .

 

 

 

7732- ... Bize Abdullah b. Salih tahdis etti, bana el-Leys Yezid b. Ebi Habib'den tahdis etti. O Ebu'l-Hayr'dan, o Ukbe b. Amir (r.a)'den rivayet ettiğine göre bir adam Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'a gelerek: Ey Allah'ın Rasulü bizden birimiz bir günah işler(se durum ne olur) dedi. Allah Rasulü: "Aleyhine yazılır" buyurdu. Sonra ondan dolayı (Allah'tan) mağfiret diler ve tövbe ederse? (ne olur) dedi. Allah Rasulü: "Günahı ona bağışlanır ve tövbesi kabul edilir" buyurdu. Adam: Peki ya dönüp tekrar günah işlerse? (ne olur) dedi. Allah Rasulü: "Onun aleyhine yazılır ve siz usanıncaya kadar Allah asla usanmaz" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Taberani -Mecmau'l-Bahreyn'de belirtildiği üzere- Evsat, 459'da, ayrıca Kebir, 79ı'de Abdullah b. Salih yoluyla böylece rivayet etmiş, Heysemi de Mecma, X, 200'de kaydederek senedi hasendir demiştir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3186- Şüphesiz Allah Kulunun Günahını Ruhunu Teslim Ederken Boğazından Hırıltı Duyulmadığı Sürece Bağışlar