HAKİM

el-Müstedrek

LİBAS

 

3085- Allah için Fakir Bir Müslümanı Giydiren Bir Kimse Yüce Allah'ın Himayesine Girer

 

7487- * ... Bize Yahya b. Eyyub'un bildirdiğine göre Ubeydullah b. Zahr kendisine Ali b. Zeyd'den tahdis etti. O el-Kasım’dan, onun Ebu Umame'den rivayetine göre Ömer b. el-Hattab (r.a) yeni bir gömleğinin getirilmesini istedi. Onu giydi. Zannederim henüz daha boğazına varmadan: "Kendisiyle avretimi örteceğim ve hayatımda onunla güzelleşeceğim bir elbiseyi giymemi sağlayan Allah'a hamdolsun" dedi. Sonra: Bu sözleri neden söylediğimi biliyor musunuz çünkü ben Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı yeni elbiselerinin getirilmesini isteyip, onları giydiğini zannederim daha boğazına varmadan benim söylediklerimin aynısını söylediğini gördüm dedi. Sonra Allah Rasulü şöyle buyurdu: "Nefsim elinde olana yemin ederim ki Müslüman bir kul yeni bir elbise giydikten sonra benim bu söylediklerimin aynısını söyler sonra da çıkardığı o eski yıpranmış elbisesini alıp, onu fakir, Müslüman, yoksul bir insana giymesi için verirse ister hayatta olsun ister ölmüş olsun onun üzerinde tek bir ip dahi kaldığı sürece mutlaka o kul Allah'ın himayesi altında ve Allah'ın teminatında bulunur."

 

Bu Buhari ve Müslim'in -Allah ikisinden de razı olsun- senedini delil olarak göstermedikleri bir hadistir. Yine ben bu kitapta bunun gibi bir hadis zikretmedim. Halbuki bu hadis Horasan imamı Abdullah b. el-Mubarek'in Şamlıların imamlarından münferiden (tek başına) rivayet ettiği bir hadistir. -Allah hepsinden razı olsun- Ben, Müslümanlar bu hadisin gereğini yerine getirme arzusuna sahip olsunlar diye tahriç etmeyi tercih ettim.

 

Diğer Tahric: Tirmizi ve İbn Mace bu hadisi tahriç etmekle birlikte her iki kaynakta da bu hadisin tamamı bulunmamaktadır.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3086- Sarık Sarınız, Böylelikle Hilminiz Daha Da Artar