HAKİM

el-Müstedrek

BİRR VE SILA

 

3061- Yetişkinlik çağına Kadar Kim iki Kız çocuğuna Bakacak Olursa Ben ve O Cennete Şu iki Parmağımın Yakınlığı Gibi Gireriz

 

7430- * ... Bana Muhammed b. Abdulaziz er- Rasibi, Ebu Bekr b. Ubeydullah b. Enes'ten tahdis etti. O Enes (r.a)’den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Yetişkinlik çağına kadar iki kız çocuğuna bakan bir kimse ile ben ve o şu ikisi gibi cennete gireceğiz" böyle buyururken orta parmağı ile şahadet parmağını işaret etti. "İki vebal vardır ki bunların cezaları da dünyada acilen verilir: Bunlar serkeşlik edip, başkaldırmak ve anne babaya itaatsizlik etmektir."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Müslim. 2631; Tirmizi, 1914; Ebu Ya'la, Müsned, I, 170; İbn Ebi Şeybe, Musannef, VIII, 551; İmam Ahmed, Müsned, III, 147; İbn Hibban, Sahih, 447; Mecma', VIII, 157'de buradakinden farklı lafızlarla rivayet edilmiştir. Mecma bunun ayrıca Taberani, Evsat'ta sika raviler ile rivayet edildiğini, orada: "Üç kız çocuğuna bakarsa" şeklinde olduğunu belirtmekte, Heysemi ayrıca sahihte: "Kim iki kız çocuğuna bakarsa        " denildiğini zikretmektedir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3062- iki Kızı Yetişen Her Müslümanın Kızları Mutlaka Cennete Girmesine Sebep Olurlar