HAKİM

el-Müstedrek

BİRR VE SILA

 

3047- Birbirlerini Allah için Sevenleri Allah Başka Hiçbir Gölgenin Bulunmadığı Günde Arşının Gölgesinde Gölgelendirecektir

 

7395- * ... Bana el-Evzai, İbn Halbes’den tahdis etti. O Ebu İdris Aizullah'dan şöyle dediğini nakletti: Bir adam geçti, ben de onun yanına kalkıp gittim ve şöyle dedim: Bu kişi bana Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın hadisini nakletti. Onu sen dinledin mi? -Bu sözleriyle Muaz'ı kastediyor.- O sana ancak hak olanı tahdis ediyordu dedi. Ben ona (naklettiği hadisi) söyleyince şöyle dedi:

Ben bunu -yani: ''Allah için birbirlerini sevenleri Allah kendisinden başka gölgenin olmadığı bir günde arşın gölgesinde barındıracaktır" hadisini kastediyor- Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)’dan dinlemişimdir. Hem de bundan daha üstün olanları da dinledim. Ben: Allah'ın rahmeti üzerine olsun bundan daha üstün olanı nedir? dedim. Şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı aziz ve celil olan Allah'tan naklederek şöyle buyururken dinledim: "Benim sevgim birbirlerini sevenlere hak olmuştur. Benim sevgim benim için birbirlerini gözetenlere hak olmuştur. Benim sevgim birbirlerini ziyaret edenlere hak olmuştur. Benim sevgim karşılıklı olarak birbirlerine bağışta bulunanlara hak olmuştur." İlk olarak bu ikisinden hangisiyle başladığını bilmiyorum. Dedim ki: Allah'ın rahmeti üzerine olsun sen kimsin? dedim. O: Ben Ubade b. es-Samit'im dedi.

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3048- Allah'ın Kıyamet Gününde Nebilerin ve Sıddıkların Dahi Kendilerine imreneceği Kulları Vardır