HAKİM

el-Müstedrek

BİRR VE SILA

 

3023- Rabbin Rızası Babanın Rızasına Bağlıdır. Rabbin gazabı da babanın gazabına bağlıdır

 

7331- Bize Ebu'l-Abbas Muhammed b. Yakub tahdis etti, bize Harun b. Süleyman tahdis etti. Bize Abdurrahman b. Mehdi tahdis etti.

Bize Ahmed b. Cafer de haber verdi, bize Abdullah b. Ahmed b. Hanbel tahdis etti. Bana babam tahdis etti. Bize Abdurrahman tahdis etti, bize Şube, Ya'la b. Ata’dan tahdis etti. Bize Abdullah b. Abdullah b. Amr (r.a)’dan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Rabbin rızası babanın rızasına bağlıdır. Rabbin gazabı da babanın gazabına bağlıdır."

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ile bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Tirmizi, 1899 burdakinin aynısı; İbn Hibban, Sahih, 2026; Buhari, el-Edebu'l-Müfred, 2; İbn Asakir, IV, 76/a'da hadisi Nebi'ye merfu olarak zikretmemektedir. Tirmizi: Bu hadisi merfu olarak rivayet etmeyenlerin rivayeti daha sahihtir; el-Erbaun es-Suğra, 69.

 

 

 

7332- Bana Ebu'l-Hasan Muhammed b. Ahmed el-Kantari haber verdi, bize Abdulmelik b. Muhammed er-Rekaşi tahdis etti. Bize Ebu Asım, Süfyan’dan tahdis etti.

Bize Ebu Abdullah es-Saffar da haber verdi. Bize Kadı Ahmed b. Muhammed b. İsa tahdis etti. Bize Ebu Nuaym ve Ebu Huzeyfe tahdis etti. Bize Süfyan, Ata b. es-Saib’den tahdis etti. O babasından, o Abdullah b. Amr (r.a)’dan şöyle dediğini nakletti: Bir adam Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gelerek: Ben sana anne babamı ağlar vaziyette bırakarak hicret etmek üzere bey'at etmek için geldim dedi. Allah Rasulü: "Onların yanına dön ve onları ağlattığın gibi güldür" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 2528; Nesai, VII, 143; İbn Mace, 2782; İbn Hibban, Sahih, 419; Humeydi, Müsned, 584; İmam Ahmed, Müsned, II, 198; Abdurrezzak, Musannef, 9285; Buhari, elEdebu'l-Müfred, 19; Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra, IX, 26; Beğavi, Şerhu's-Sünne, 2639 sahih bir hadistir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3024- Anne Baba Cennet Kapılarının Ortancasıdır