HAKİM

el-Müstedrek

YİYECEKLER

 

2995- Yemek Yedirmenin Fazileti

 

7254- * ... Bana Reca b. Ebi Ata, Vahid b. Abdullah el-Kabi’den tahdis etti. O Abdullah b. Amr b. el-As (r.a)’dan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Kardeşine doyuruncaya kadar ekmek yediren, kandırıncaya kadar su içiren kimseyi -her iki hendek arası mesafe beş yüz yıl kadar olan- yedi hendek boyunca cehennemden uzaklaştırır."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

7255- * ... Bize Veki', Abdullah b. Ebi Hamid’den tahdis etti. O Ebu'l-Melih'den, o Ebu Hureyre (r.a.)’den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Günahlara kefaret olan ameller yemek yedirmek, selamı yaygınlaştırmak ve insanlar uykuda iken geceleyin namaz kılmaktır."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

7256- *Bize Hemmam b. Yahya, Katade’den bildirdi. O Ebu Meymune’den, o Ebu Hureyre (r.a)’den şöyle dediğini nakletti: Ben: Ey Allah'ın Rasulü bana eğer uygulayacak olursam cennete girmeme sebep olacak bir hususu bildir dedim. Şöyle buyurdu: "Selamı yaygınlaştır, yemek yedir, akrabalık bağını gözet, insanlar uykuda iken geceleyin kalkıp namaz kıl, cennete esenlikle gir."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: İbn Hibban, Sahih, 508, 2559; İmam Ahmed, Müsned, II, 295; Hakim, Müstedrek, IV, 160 (7326 numara ile); Heysemi, Mecma, V, 16'da İmam Ahmed tarafından rivayet edildiğini belirterek ravilerinin sika olduklarını söylemiştir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

2996- imkanı Bulunmayan Müslümanın Zekatı Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Salavat Getirmektir