HAKİM

el-Müstedrek

GAZA VE SERRİYELER

 

1722- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'nin Vefat Ettiği Gün Medine'deki Her Şey Karardı

 

4445- ... Bize Cafer b. Süleyman, Sabit'ten tahdis etti. O Enes (r.a)’den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın vefat ettiği günde Medine'deki her şey karardı.

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ile bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

4446- ... Bize Hammad b. Seleme, Sabit'ten tahdis etti. O Enes (r.a)'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın vefat ettiği güne tanık oldum. O günden daha kötü bir gün asla görmedim.

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ile bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

4447- ... Bize Enes b. Iyad, Cafer b. Muhammed'den tahdis etti. O babasından, o Cabir b. Abdullah (r.a)'tan şöyle dediğini nakletti: Rasulullalı (Sallallahu aleyhi ve Sellem) vefat ettiği vakit melekler onlara taziyede bulundu. Sesi duyuyorlar faka söyleyen kişiyi görmüyorlardı. Melekler taziyelerinde şöyle demişti: Ey hane halkı selam size! Allah'ın rahmet ve bereketleri de üzerinize olsun. Şüphesiz Allah'ın yanındaki mükafatlar her türlü musibete karşı bir taziye (bir teselli) ihtiva eder ve şüphesiz Allah nezdinde giden her bir şeyin yerini tutacak başka (mükafatlar) vardır. Bu sebeple Allah'a güveniniz ve yalnız ondan ümit ediniz. Asıl mahrum kişi sevaptan mahrum edilendir. Selam üzerinize, Allah'ın rahmet ve bereketleride.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

1723- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın Vefatı Sırasında Hızır'ın Taziyede Bulunması