HAKİM

el-Müstedrek

NEBİ VE RESULLER’İN TARİHİ

 

1553- Allah ibrahim'e Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ın Üzerine indirmiş Olduklarının Bir Kısmını indirmiştir

 

4075- * ... Bize Muhammed b. Seleme el-Harrani, Ebu Abdurrahim el-Harrani'den tahdis etti. O Ebu Abdulmelik'den, o el-Kasım’dan, o Ebu Umame’den şöyle dediğini nakletti: Semada bir el çıktı. Parmaklarından ikisi arasında beyaz bir saç teli vardı. Bu tel İbrahim'in başına yaklaşmaya başladı. Yaklaştıkça yaklaştı ve o saç telini onun başına bırakarak:

"Sen bir vakar olarak aleval" dedi. Sonra Allah ona temizlen diye vahyetti. İbrahim ilk saçı ağaran ve sünnet olan kişidir. Allah İbrahim'in üzerine Muhammed'e Kur'an'da indirdiklerinin bir kısmını indirmiştir. Ona Allah'ın indirdikleri arasında: "Tevbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, seyahat edenler (oruç tutup, cihad edenler), rükü ve sücud edenler, iyiliği emredenler, kötülükten vazgeçirmeye çalışanlar ve Allah'ın sınırlarını koruyanlar. O müminleri müjdele!" (Tevbe, 112); "Müminler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir." (el-Mu'minün, 1) buyruğundan itibaren: "İşte onlar Firdevs (cennetin)in mirasçılarıdır. Onlar orada ebediyen kalacaklardır." (el-Mu'minün, 11)'e kadar ve Ahzab suresinde yer alan:

 

"Muhakkak Müslüman erkeklerle, Müslüman kadınlar" (Ahzab, 35) ayeti sonuna kadar ve Seele (Mearic suresinde yer alan: "Onlar ki namazlarına devam ederler." (Mearic, 23) buyruğundan itibaren "Onlar ki şahadetlerini dosdoğru yerine getirirler" (Mearic, 33)'e kadar bulunan hükümler de vardı. İşte bütün bu payları Allah'ın halili İbrahim ile Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem)’den başka eksiksiz yerine getiren olmadı.

 

Diğer Tahric: Ebu Abdulmelik, Ali b. Yezid b. Ebi Ziyad el-Asbahani'nin kendisidir. Altıncı tabakadan zayıfbir ravidir. Ondan dolayı Hakim sahih olduğunu söylememiştir yoksa senedin diğer ravileri sikadır.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

1554- ibrahim (a.s) 200 Yaşında Vefat Etti  -  (120 yaşında sünnet oldu - Kabeyi bina etmesi)