HAKİM

el-Müstedrek

DUA VE ZİKİR

 

799- Geceleyin Uyanırken Yapılacak Dua

 

2024- ... Bize Assam b. Ali, Hişam b. Urve'den tahdis etti. O babasından, o Aişe (r.anha)'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geceleyin yatağında döndüğü vakit: "La ilahe illallahu el-vahidu'l kahhar Rabbussemavati vel ard ve ma beynehuma'l-azizu'l-gaffar: Bir ve tek ve kahhar olan, göklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbi olan aziz ve gaffar Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur."

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: es-Sünenu'l-Kübra, XII, 183 -Tuhfetu'l-Eşraf-; Nesai, Amelu'l-Yevmi ve'l-leyle, 864; İbnu's-Sünni, 762; İbn Hibban, Sahih, 5530; Beyhaki, el-Esma ve's-Sıfat, l, 42 senedi sahihtir. Ancak Ebu Hatim mevkuf olmakla illetli olduğunu söylemiştir. Bk. İlel, II, 186

 

 

 

2025- ... Bize Said b. Ebi Eyyub, Abdullah b. el-Velid'den tahdis etti. O Said b. el-Museyyeb'den, o Aişe (r.anha)'den rivayet ettiğine göre Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geceleyin uyandığında şöyle derdi: "La ilahe iHa ente subhanekellahumme inni estağfiruke li zenbi ve es'eluke bi rahmetik. Allahumme zidni ilmen ve la tuziğ kalbi ba'de iz hedeyteni ve heb li min ledunke rahmeh inneke ente'l-vehhab: Senden başka hiçbir ilah yoktur, seni hertürlü eksiklikten tenzih ederim. Ben senden günahım için mağfiret dilerim, rahmetinle senden dilerim. Allah'ım ilmimi arttır, beni hidayete ilettikten sonra kalbimi haktan saptırma. Bana tarafından bir rahmet bağışla şüphesiz ki sen pek çok bağışlayansın."

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 5061

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

800- Yatma Vakti Yapılacak Dua