HAKİM

el-Müstedrek

İMAMET VE CEMAATLE NAMAZ

 

370- Sizden Biriniz Bir Elbise ile Namaz Kılacak Olursa Onu Göbeği Üzerinde Bağlasın ve Yahudilerin Sarınıp Büründüğü Gibi Sarınmayın

 

969- ... Bize Said b. Ebi Arube, Eyyub'dan tahdis etti. O Nafi'den, o İbn Ömer'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Sizden biriniz tek bir elbise ile namaz kıldığı takdirde onu beli (kemeri, göbeği) üstünde bağlasın ve Yahudilerin elbiseye sarılıp büründüğü gibi bürünmesin."

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte onlar tek bir elbisede nasıl namaz kılınacağını tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud'da "İzar olarak sarınsın (belden aşağısını örtsün)" şeklindedir. Ebu Davud, 635; İbn Hibban, Sahih, 1713; Abdurrezzak, Musannef, 1390; İmam Ahmed, Müsned, II, 148; Tahavi, Müşkilu'l-Asar, 1, 377; Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra, II, 236. Tahavi, 1, 378'de dikkat çektiği üzere bu hadisin altıdan fazla farklı rivayet yolu vardır. Bununla birlikte burada Hakim'in senedinde olduğu gibi çoğunluğu da sahihtir. Hakim'in bu senedi sahih mi sahihtir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

371- Nebi (s.a.v.) Sedl Yapmayı (Elbise (örtü)'ye bürünüp elleri elbise içinde bırakamak) ve Kişinin Ağzını Kapatmasını Yasaklamıştır