HAKİM

el-Müstedrek

İMAMET VE CEMAATLE NAMAZ

 

360- Bir Örtüyü Üzerine Çaprazlama Atıp, Düğüm Atmadan Namaz Kılmanın Yasaklanışı ve Bir Adamın Üzerinde Rida Olmaksızın Yalnızca iç Çamaşırı ile Namaz Kılmasının Yasaklanışı

 

953- Bize [...] tahdis etti. Bize Said b, Muhammed el-Cermi tahdis etti.

Bize Ebu Tumeyle Yahya b. Vadı' tahdis etti. Bize Ebu'l-Munib, Abdullah b. Bureyde'den tahdis etti. O babasından şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) omuzları üzerinden çaprazlama atıp, bağlamaksızın bir örtü ile namaz kılmayı ve bir kimsenin üzerinde bir rida (elbisesinin üst tarafını kapatan bir örtü) bulunmaksızın sadece iç çamaşırı giyinmiş olarak namaz kılmasını nehyetti.

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir. Her ikisi de Ebu Tumeyle'nin rivayetini delil göstermişlerdir. Ebu'l-Munib el-Mervezi ise Ubeydullah b. Abdullah el-Ateki olup, Merv er-Ruzluların sika ravilerinden olup, Horasanlılar arasında hadisi toplananlardan birisidir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 636. Bu vecihten Said yoluyla bu lafızIa tahriç etmiştir. Hakim'de senedin baş tarafları düşmüş bulunmaktadır. Senedi kavi ve ceyyiddir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

361- Kadının Üstten Giydiği Elbisesi Ayaklarının ÜstTaraflarını Örtecek Kadar Uzun ise Üzerinde izar (Belden Aşağısını Örten Örtü) Bulunmaksızın Bir Gömlek (Entari) ve Başörtüsü ile Namazını Kılabilir