HAKİM

el-Müstedrek

NAMAZ

 

291- Farz Namazlarda Kadının Kadınlara imamlık Yapması

 

758- * ... Bize el-Velid b. Cumeyh, Malik kızı Leyla'dan ve Abdurrahman b. Halid el-Ensari'den tahdis etti. Onlar ensardan Ummü Varaka'dan rivayet ettiklerine göre Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Haydi gelin de Şehide'ye gidip onu ziyaret edelim" derdi. Bu hanım için ezan okunup, kamet getirilmesini ve farz namazlarda ailesi halkına imamlık yapmasını emir buyurmuştu. 

 

Müslim, el-Velid b. Cumey'in rivayetini delil göstermiştir. Bu, bu hususta bunun dışında müsned bir hadis bilmediğim garib bir sünnettir. Ayrıca müminlerin annesi Aişe (r.anha)'dan ezan ve kamet getirip, kadınlara imamlık yaptığını da rivayet etmiş bulunuyoruz.

 

Diğer Tahric: Taberani, el-Kebir, XXV, 326; İmam Ahmed, Müsned, VI, 405; Darakutni, Sünen, I, 403; Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra, III, 630

 

 

 

759- Bize Ebu'l-Abbas Muhammed b. Yakub el-Asam tahdis etti, bize Ahmed b. Abdulcebbar el-Utaridi tahdis etti, bize Abdullah b. idris, Leys'ten tahdis etti. O Ata'dan, o Aişe (r.anha)'dan kendisinin ezan okuyup kamet getirdiği ve kadınlara ortalarında durarak imamlık yaptığını rivayet etmektedir.

 

Senedi zayıftır.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

292- Ezan Okuduğun Takdirde Ezanını Ağır Ağır Oku, Kamet Getirecek Olursan Hızlıca Kamet Getir, Okuduğun Ezan ile Getirdiğin Kamet Arasında da Yemek Yiyenin (Yemeğini), Su içenin de içeceğini Bitirecek Kadar Bir Süre Bırak