HAKİM

el-Müstedrek

NAMAZ

 

283- Yedi Yaşında Çocuklara Namaz Kılmalarının Emredilmesi

 

734- es-Sevri'nin hadisini bize adaletli Ali b. Hamşaz tahdis etti. Bize Yezid b. el-Heysem tahdis etti, bize İbrahim b. Ebi'l-Leys tahdis etti, bize el-Eşcai, Süfyan'dan tahdis etti.

Bize fakih Ebu Bekr b. İshak da tahdis etti, bize Ebu'l-Müsenna tahdis etti, bize Müsedded tahdis etti. Bize Yahya b. Said, Süfyan'dan tahdis etti.

Bize Ebu Zekeriya Yahya b. Muhammed el-Anberi tahdis etti, bize İbrahim b. Ebi Talib tahdis etti, bize Ebu Hani tahdis etti, bize Sehl b. Mehran ed - Dahhak tahdis etti, bize Abdullah b. Bekr es-Sehmi tahdis etti, bize Seyyar b. Davud Ebu Hamza tahdis etti. Bize Amr b. Şuayb babasından, o dedesinden şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Yedi yaşına geldiklerinde çocuklara namaz kılmalarını emrediniz. On yaşında ise kılmaları için (gerekirse) vurunuz ve (erkek ve kız çocukların) yataklarda aralarını ayırınız."

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 495, 496 hasen bir hadistir. 

 

 

 

735- Ebu'l-Abbas Muhammed b. Yakılb'u şöyle derken dinledim: elAbbas b. Muhammed ed-Duri'yi şöyle derken dinledim: Yahya b. Main'i şöyle derken dinledim: Amr b. Şuayb sika bir ravidir.

Hakim dedi ki: Onların (Amr hakkında) bu hususta böyle demelerinin sebebi mürsellik dolayısı iledir. Çünkü onun adı Amr b. Şuayb b. Muhammed b. Abdullah b. Amr'dır. Şuays ise dedesi Abdullah b. Amr'dan hadis dinlememiştir. Ben Üstad Ebu'l-Velid'i şöyle derken dinledim: el-Hasen b. Süfyan'ı şöyle derken dinledim: İshak b. İbrahim el-Hanzali'yi şöyle derken dinledim: Eğer Amr b. Şuayb'den nakleden ravi sika birisi ise bu tıpkı Eyyılb'un, Nafi'den, onun İbn Ömer (r.a)'dan rivayeti gibidir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

Ezan ve ikamet Bahisleri

284- (Ezan Okuyan) Ezan Lafızlarını Çifter Çifter, (Kamet Getiren) Kamet Lafızlarını Teker Teker Okur