HAKİM

el-Müstedrek

NAMAZ

 

276- Namazın Vakitlerine Dair

 

700- * ... Bize Osman b, Ömer tahdis etti, bize Malik b. Miğvel, el-Velid el-Ayzar'dan tahdis etti. O Ebu Amr eş-Şeybani'den, o Abdullah'tan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'a: En faziletli amel hangisidir? diye sordum. O: "İlk vaktinde kılınan namazdır" buyurdu. Sonra hangisidir? dedim. O: ''Allah yolunda cihattır" buyurdu. Sonra hangisidir? deyince: "Anne babaya iyilik yapmaktır" buyurdu.

 

Bu, bu lafız ile Muhammed b. Beşşar Bundar'ın, Osman b. Ömer'den di':e rivayeti ile bilinmektedir. Bundar ise itkan sahibi ve sağlam hafızlardandır.

 

Diğer Tahric: Buhari, 2782; Müslim, 85'te: "Yaktinde kılınan namazdır" yahut "Yakti içerisinde kılınan namazdır" ya da "Yakti üzere kılınan namazdır" lafızları ile. Onlarda Hakim'deki lafzın aynı bulunmamaktadır. Ayrıca bk. İbn Hibban, Sahih, 1475; İbn Huzeyme, Sahih, 327; Taberani, Evsat, 2249; İbn Ebi Şeybe, Musannef, r, 319; İmam Ahmed, Müsned, II, 210; Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra, r, 366; Tahavi, Müşkilu'l-Asar, 1, 150; İbn Hazm, el-Muhalla, III, 166 ve diğerleri.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

277- Amellerin En Faziletlisi ilk Vaktinde Kılınan Namazdır