HAKİM

el-Müstedrek

TAHARET

 

243- Bu Ümmette Abdestte ve Duada

Haddi Aşan Kimseler Olacaktır

 

Bunun bundan daha sahih başka bir senetle bir şahidi vardır:

 

596- Bize Ebu Bekr b. İshak tahdis etti, bize Muhammed b. Eyyub bildirdi, bize Musa b. İsmail bildirdi, bize Hammad b. Seleme tahdis etti, bize Said el-Cureyri'nin Ebu Nuame'den bildirdiğine göre Abdullah b. Muğaffel oğlunun: Allah'ım ben senden cennete girdiğim vakit, cennetin sağ tarafındaki beyaz köşkü istiyorum dediğini işitince şöyle dedi: Yavrucuğum! Allah'tan cenneti iste ve cehennem ateşinden ona sığın çünkü ben Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı şöyle buyururken dinledim dedi: "Şüphesiz bu ümmet arasında abdest almakta ve dua etmekte haddi aşacak bir topluluk bulunacaktır."855

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 96; İbn Mace, 3864;

 

 

 

597- *Bize fakih Ebu Bekr b. İshak tahdis etti, bize Ahmed b. İbrahim b. Milhan tahdis etti, bize Yahya b. Bukeyr tahdis etti. Bana el-Leys, Hayve b. Şureyh'ten tahdis etti. O Ukbe b. Müslim'den, o Abdullah b. el-Haris b. Ceze' ez-Zebidi'den naklettiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı şöyle buyururken dinlemiştir: "Ayak topuklarının ve ayak iç taraflarının cehennem ateşinden vay hallerine!"

 

Bu sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim ayakların iç taraflarının sözkonusu edildiği bölümü tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Mecmau'z-Zevaid, I, 240'da şöyle diyor: Hadisi Ahmed ve Taberani rivayet etmiş olup, ravileri Sahih'in ravileridir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

244- Erkeğin Suya Peştemalsiz Girmesinin Yasaklanması