HAKİM

el-Müstedrek

TAHARET

 

231- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Abdest Bozan iki Kişinin Birbirleriyle Konuşmalarını Yasaklamıştır

 

574- Bize Ebu'l-Abbas Muhammed b. Yakub tahdis etti, bize Muhammed b. Ali el-Verrak -lakabı Hamdan'dır- tahdis etti, bize Ebu Yahya Abdussamed b. Hassan el-Mervezi tahdis etti, bize Süfyan b. Said, İkrime b. Ammar'dan tahdis etti. Bize fakih Ebu Bekr b. İshak -ki lafız onundur- de haber verdi, bize Ali b. Abdulaziz bildirdi, bize Muhammed b. Abdullah b. Ammar tahdis etti, bize Kasım b. Yezid el-Cermi tahdis etti, bize Süfyan, İkrime b. Ammar'dan tahdis etti. O Yahya b. Ebi Kesir'den, o Iyad'dan, o

 

Ebu Said el-Hudri'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) def-i hacette bulunan iki kişinin (bu halde iken) konuşmalarını yasakladı. Çünkü Allah bundan ötürü gazap eder. 

 

 

575- Bize Ali b. Hamşaz tahdis etti, bize Musa b. Harun tahdis etti, bize Ali b. Harb tahdis etti, bize el-Kasım b. Yezid el-Cermi ile Zeyd b. Ebi Erka, Süfyan'dan tahdis etti. O İkrime b. Ammar'dan, o Yahya b. Ebi Kesir'den, o Iyad'dan, o Ebu Said el-Hudri'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) def-i hacette bulunan iki kişinin (bu halde iken) konuşmalarını nehyetti ve: "Şüphesiz Allah bundan dolayı gazap eder" buyurdu.

 

Burada sözü geçen Iyad b. Hilal el-Ensari tabiinden Medine ahalisinden meşhur bir şeyh (hadis hocası)dir. Yemame'ye düşmüştür.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud; İbn Mace, 342; İbn Hibban, Sahih, 1422; İmam Ahmed, Müsned, III, 36; İbn Huzeyme, Sahih, 71. Hadisin ravileri sikadırlar.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

232- Erkek Erkeğin Avretine, Kadın da Kadının Avretine Bakmaz