HAKİM

el-Müstedrek

İMAN

 

98- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Şefaati Ümmetinin Yarısını Cennete Girmesine Tercih Etmiştir

 

233- * ... Bize Halid b. Abdullah b. Halid el-Vasıti, Humeyd b. Hilal'den tahdis etti. O Ebu Burde'den, o Ebu Musa'dan, onun Avfb. Malik'ten rivayet ettiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte gazalarından birisinde beraber idiler. Avf:  Arkamda değirmen sesi gibi bir ses duydum. (Dönüp baktığımda) Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile karşılaştım. Ben: Şüphesiz ki Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) düşman topraklarında bulunursa onun yanında koruyucuları olur dedim. Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

 

"Rabbimden bir elçi gelerek beni ümmetimin yarısını cennete koymak ile şefaatten birisini seçmem arasında muhayyer bıraktı, ben de şefaati seçtim" buyurdu.

 

Muaz b. Cebel de: Ey Allah'ın Rasulü ne kadar yoksulolduğumu biliyorsun. Beni onlardan kıl dedi. Allah Rasulü: Sen onlardansın buyurdu. Avfb. Malik de: Ey Allah'ın Rasulü Allah'ın mükafatına ve Rasulüne rağbet göstererek kavimlerimizi ve mallarımızı terk ettiğimizi sen de biliyorsun. Bizi onlardan kıl dedi. Allah Rasulü: "Sen onlardansın" buyurdu. Karargahtaki askerlerin yanına vardığımda galeyana gelmişlerdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Oturun" buyurdu. Hepsi de oturdular. Sanki onlardan ayakta kimse yoktu. Allah Rasulü: "Rabbimden bir elçi geldi, beni ümmetimin yarısının cennete girmesi ile şefaatten birisini seçmek arasında muhayyer bıraktı. Ben de şefaati seçtim." Ashab: Ey Allah'ın Rasulü: Bizi de onlar arasına kat deyince, o: "O (şefaat) Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayan herkesedir" buyurdu.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

99- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Reddedilmeyecek Duasını ve Şefaati Kıyamet Gününe Ümmeti için Sakladı