HAKİM

el-Müstedrek

İMAN

 

26- ''La Havle ve La Kuvvete illa Biliah''

Cennetin Hazinesindendir

 

62- *Bize Kadı Abdurrahman b. el-Hasen Hemedan'da haber verdi. Bize İbrahim b. el-Huseyn tahdis etti, bize Adem b. Iyas tahdis etti, bize Şube tahdis etti.

Yine bana el-Huseyn b. Ali haber verdi. Bize Muhammed b. İshak tahdis etti, bize Muhammed b. el-Musenna tahdis etti, bize Muhammed b. Cafer tahdis etti, bize Şube Yahya b. Ebi Suleym'den tahdis edip dedi ki: Ben Amr b. Meymun'u, Ebu Hureyre (r.a)'den şöyle tahdis ederken dinledim: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Sana öğretmeyeyim mi?" buyurdu ya da: "Sana arşın altında cennet hazinesinden bir kelime bildireyim mi?" buyurdu. (Devamla şöyle buyurdu): "La havle ve la kuvvete illa billah dersen, aziz ve celil olan Allah da kulum teslim oldu ve teslimiyetini izhar etti buyurur."

 

Bu sahih bir hadis olup herhangi bir illeti bilinmemektedir. Buhari ve Müslim hadisi tahriç etmemişlerdir. Ancak Müslim, Yahya b. Ebi Süleym'in rivayetini delil göstermiştir.

 

 

 

63- *Bana Ebu Bekr Muhammed b. Ahmed b. Baleveyh tahdis etti, bize Muhammed b. Galib b. Harb tahdis etti.

Yine bana el-Huseyn b. Ali haber verdi. Bize Muhammed b. İshak tahdis etti. (Muhammed b. Galib ile Muhammed b. İshak) dedi ki: Bize Ali b. Müslim et-Tusi tahdis etti, bize Abdussamed b. Abdulvaris tahdis etti.

Yine bize Ebu Ali el-Huseyn b. Ali el-Hafıztahdis etti. Bize Ali b. el-Abbas el-Beceli tahdis edip dedi ki: Abdulvaris b. Abdussamed zikrederek dedi ki: Bana babam tahdis etti. Bize Şube, el-A'meş'ten tahdis etti. O Ubeyd b. Vehb'den, o Abdullah'tan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "İki adam İslam'a girmiş ve birbirlerine küsmüş olsalar onlardan birisi -(yani) zalim olan- geri dönünceye kadarİslam'dan çıkmış olur."

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

27- Kul Zina Ettiği Takdirde iman Ondan Çıkar