MÜSNED-İ HANBEL

SİYER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

19- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'i Küçük Düşürmek için Kureyş'in Mucize istemesi

 

1. İbn Mes'ud

 

24954 (1) İbn Mes'ud bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) zamanında Ay ikiye ayrıldı ve insanlar ona baktılar, Allah'ın Resulü de: ''Buna şahit olun'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (3636), Müslim (7173) ve Tirmizi (3289) rivayet ettiler.

25936 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

2. Cubeyr b. Mut'İm

 

24955 (1) Cubeyr b. Mut'im der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) zamanında Ay ikiye yarıldı. Bir parçası şu dağda, bir parçası da şu dağdaydı. Bunun üzerine insanlar: "Muhammed bizi büyüledi" dediler ve: "Bizi büyülemiş bile olsa hiç şüphesiz o bütün insanları büyüleyebilecek değildir" diye sözlerini sürdürdüler.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Tirmizi (3289) rivayet etti.

21870 (1)' de tekrar etmiştir.

 

 

3. İbn Abbas

 

24956 (1) İbn Abbas der ki: Mekke ahalisi, Nebi'den (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kendileri için Safa tepesini altına çevirmesini ve ek me leri için etrafındaki dağları bir tarafa çekmesini istediler. Bunun üzerine Hz. Resulullah'a (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "İstersen onlara zaman ver, istersen istediklerini verelim. Ancak istediklerini verdikten sonra küfrederlerse kendilerinden önceki ümmetleri helak ettiğim gibi kendilerini de helak ederim" diye vahyedildi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Evet, onlara zaman vermek isterim '' dedi. Bunun üzerine Allah: "Bizi mucize göndermekten alıkoyan, sadece, önceki milletlerin onları yalanlamış olmalarıdır. Nitekim Semud kavmine apaçık bir mucize olarak bir dişi deve vermiştik"İsra 59 ayetini indirdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Nesai es-Sünenu'l-kübrada (11290) ve Hakim (2/362) rivayet ettiler.

21618 (1)'de tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ