MÜSNED-İ HANBEL

EHL-İ BEYT

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

29- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Bazı Hizmetçileri

 

1. Enes b. Malik

 

26270- Enes bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Medine'ye geldiği zaman annem ümmü Süleym elimden tutup ona götürdü ve: "Ey Allah'ın Resulü! Bu oğlum Enes'tir ve okuma yazma bilen biridir" dedi. Dokuz yıl boyunca Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in hizmetinde bulundum. Bu süre içinde yaptığım hiçbir şeyi kötülediğini görmedim.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Ya'la (3629,3753) rivayet etti.

 

 

2. İbn Mes'ud

 

26271 (1) Abdullah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: "Yanıma girmen için iznin, perdenin kaldırılması veya fısıltımı duymandır. Seni bundan alıkoyuncaya kadar yanıma girmen için iznin bu şekilde olacaktır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (2169), İbn Mace (139) ve Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (8261) rivayet ettiler.

 

 

 

26272 (2)- Abdullah b. Ahmed der ki: Babam metindeki ''Sivad'' ifadesinden kastın 'sır' olduğunu söyledi ve: "İbn Mes'ud'a, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in biriyle özel konuşmasını dinlemesine izin verilmiştir" dedi.

 

 

 

26273 (3)- Abdullah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: ''Seni alıkoyuncaya kadar yanıma girerken perdeyi kaldırmana ve biriyle olan konuşmamı dinlemene izin veriyorum'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

26274 (4)- Abdullah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: "Yanıma girmen için iznin, perdenin kaldırılması veya fısıltımı duymandır. Seni bundan alıkoyuncaya kadar yanıma girmen için iznin bu şekilde olacaktır" buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

26275 (5)- Abdullah der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: "Yanıma girmen için iznin, perdenin kaldırılması olacaktır" buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ