MÜSNED-İ HANBEL

MU’CİZELER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

13- Resulullah {Sallallahu aleyhi ve Sellem}'in içine Tükürdüğü Kuyudan Misk Kokusu Çıkması

14- Ashabın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Karşı Edepli Olması

 

13- Resulullah {Sallallahu aleyhi ve Sellem}'in içine Tükürdüğü Kuyudan Misk Kokusu Çıkması

 

1. Vail b. Hucr

 

26034 (1) Abdulcebbar b. Vail der ki: Akrabalanın babamdan naklen bana şunu anlattılar: "Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir kova su getirilince ondan içti ve ağzındaki suyu kovanın içine boşalttı. Sonra kovadaki suyu kuyuya döktü. Veya kovadan su içti ve ağzındaki suyu kuyunun içine boşalttı. Ardından kuyunun içinden misk kokusu gibi bir kokunun yayıldığı görüldü."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Mace 1/216 (659) ve Humeydi 2/393 (886) rivayet ettiler.

 

 

 

26035 (2)- Abdulcebbar b. Vail, babasından bildiriyor: "Allah Resulü'ne {Sallallahu aleyhi ve Sellem} bir kova su getirilince ondan içti ve ağzındaki suyu kovanın içine boşalttı."

 

[Sahih]

 

 

 

26036 (3)- Abdulcebbar b. Vail, babasından bildiriyor: "Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Zemzem suyundan bir kova su getirilince ağzını çalkaladı ve ağzındaki suyu kovanın içine boşalttı. Ağzından çıkan bu su miskten daha güzel kokuyordu ve bu koku kovadan etrafa saçıldı."

 

[Sahih]

 

 

14- Ashabın Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Karşı Edepli Olması

 

1. Safvan b. Assal

 

26037- Zir b. Hubeyş bildiriyor: Safvan b. Assal el-Muradi'nin yanına gittiğimde bana: "Neden geldin?" diye sordu. Ona: "İlim öğrenmek için geldim" karşılığını verdiğimde: "Melekler, ilim peşinde olandan razı olup bundan dolayı ona kanat gererler" dedi ...Zir söz konusu hadisi aktarıp şöyle devam etti: Safvan'a: "Hz. Nebi (s.a.v.)'in sevgi hakkında bir şey söylediğini duydun mu?" dediğimde: "Evet.'' karşılığını verdi ve şöyle devam etti: Bir yolculukta Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile beraberken bir bedevi gelip yüksek sesle: "Ey Muhammed!" diye seslendi. Ona: "yazıklar olsun sana! Sesini kıs! Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e bu şekilde sesini yükseltmen yasaklanmıştır" diye çıkıştığımızda bedevi: "Vallahi sesimi kısmam!" karşılığını verdi. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bedevinin ses tonuna benzer bir tonla: ''Evet, buradayım'' karşılığını verince, adam: "Bir topluluğu seven, ama onlara katılmayan kişinin durumu nedir?" diye sordu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Böylesi bir kişi (ahirette) sevdiğiyle beraber olacaktır'' buyurdu ... -Hadis devam ediyor-.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Tirmizi (3535), İbn Hibban (1321) ve Taberani, el-Mu'cemu'l-kebir'de (7365-7388) rivayet ettiler

21946 (4)'te tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ