MÜSNED-İ HANBEL

MU’CİZELER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

11- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Koyun Etinin Zehirli Olduğunu Bildirmesi

12- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Asasının Ortalığı Aydınlatması

 

11- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Koyun Etinin Zehirli Olduğunu Bildirmesi

 

1. Enes b. Malik

 

26032- Enes b. Malik bildiriyor: Yahudi bir kadın etin içine zehir kattı ve bu eti Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e getirdi. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu etten yedikten sonra: ''Kadın buna zehir katml{1 buyurdu. "Ey Allah'ın Resulü! Kadım öldürelim mi?" denilince: ''Hayır!'' karşılığını verdi. Ancak bu zehirlenme ara ara boğazında şişlik şeklinde kendini gösterirdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, hibe 5/230 (2617), Müslim, selam 4/1721 (2190) ve Ebu Davud, diyet 4/173 (4508) rivayet ettiler.

 

 

12- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Asasının Ortalığı Aydınlatması

 

1. Ebu Hureyre

 

26033- Ebu Seleme bildiriyor: "Ebu Hureyre, Resulullah'tan (Sallallahu aleyhi ve Sellem) naklen bizlere şunu rivayet ederdi..." Ravi söz konusu hadisi aktarıp Ebu Said'den naklen şöyle devam eder: O gece hava kapalı oldu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yatsı namazına çıktığı zaman şimşek çaktı. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şimşeğin ışığında Katade b. en-Nu'man'ı görünce: ''Ey Katade! Böylesi bir gecede neden geldin?" diye sordu. Katade:

"Ey Allah'ın Resulü! Cemaate gelenlerin az olduğunu öğrendim, bundan dolayı cemaate katılmayı istedim" deyince, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Namazı bitirdikten sonra ben söyleyene kadar Mescid'den ayrılma'' buyurdu. Namaz sonrası Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona bu hurma dallarından birini verdi ve: "Şunu al! Önden on adımı arkadan da on adım sana ışık yapacaktır. Evine girdiğin zaman bir karartı görürsen konuşmasına fırsat vermeden ona vur. Zira o bir şeytandır'' buyurdu. Katade de denileni yaptı.

 

Bundan dolayı biz de hurma dallarını seviyoruz ... -Hadis devam ediyor-

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Huzeyme (881, 1660, 1741) rivayet etti.

3689 (5)'te tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ