MÜSNED-İ HANBEL

MU’CİZELER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

4- Cansız Nesnelerin ve Hayvanların Konuşması; Kütüğün Kendisinden Ayrılışı Sebebiyle inlemesi

 

1. Cabir b. Semure

 

25951 (1) Cabir b. Semure der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Mekke'de bir taş biliyorum ki, ben Nebi olarak gönderilmeden önce bana selam verirdi. Ben o taşı hala biliyorum. ''

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (6003) ve Tirmizi (3624) rivayet ettiler.

24867 (2)'de tekrar etmiştir.

 

 

2. İbn Abbas

 

25952 (1) Mücahid der ki: Biz Rodos gazvesinde iken Cahiliye dönemine yetişmiş olan İbn Abs adında yaşlı bir adam bize şöyle anlattı: Ben ailemin bir ineğini otlatırken ineğin içinden: "Ey Zerih oğlu! Bir konuşma ki gayet fasih. Bir adam çıkmış: ''La ilahe illallah'' diye haykırmaktadır" diye bir ses işittim. Mekke'ye geldiğimizde Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) orada Nebi olarak zuhur ettiğini gördük.

 

[Sahih]

 

Heysemi (13907) der ki: "Hadisi Ahmed rivayet etmiştir. Ravileri güvenilir ravilerdir." 24876 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

3. Cabir

 

25953 (1) Cabir der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) önceleri bir ağaç kütüğüne dayanarak hutbe verirdi. Ancak minber edinince daha önce dayandığı bu kütük inlemeye başladı ki Mescid'de bulunanlar da onu duydu. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanına gelip okşayınca da sustu. Cemaatten bazıları: "Şayet yanına gelmeseydi kıyamete dek bu şekilde inleyip dururdu" demeye başladı.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Mace (1417) ve İbn Hibban (5207) rivayet ettiler.

7671 (4)'te tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ