MÜSNED-İ HANBEL

SİYER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

80- Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ümmü Seleme ile Evlenmesi

 

1. Ümmü Seleme

 

25252 Ümmü Seleme'nin kızının oğlu Abdulaziz, ümmü Seleme'den bildiriyor: Ebu Seleme vefat edince ve ümmü Seleme'nin iddeti bitince Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona evlenme teklif etti. ümmü Seleme: "Ey Allah'ın Resulü! Bende üç özeHik var: Ben yaşlı biriyim" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Ben senden daha yaşlıyım'' karşılığını verince, ümmü Seleme: "Ben kıskanç bir kadınım" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem):

"Senden bu kıskançlığı gidermesi için Allah'a dua ederim'' buyurunca, ümmü Seleme: "Ey Allah'ın Resulü! Ben çocukları çok olan bir kadınım" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Onlar(ın rızkı) Allah'a ve Resulüne aittir'' buyurdu. Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onunla evlenip yanına gidince, çocuk emzirdiğini görüp geri döndü. Bir daha gittiğinde yine çocuk emzirdiğini gördü ve geri döndü. Bunu öğrenen Ammar b. Yasir, ümmü Seleme'nin yanına gidip: "Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ihtiyacına engel oluyorsun. Bebeği bana ver" deyip onu alarak bebeğe sütanne buldu. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ümmü Seleme'nin yanına gidip: ''Zeynebcik (bebek) nerede?'' diye sorunca: "Ey Allah'ın Resulü! Ammar onu aldı" dedi. Allah'ın Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onunla gerdeğe girdi ve: ''Senin ailenin yanında bir değerin var'' buyurup yatsıya kadar yanında kaldı. Sonra:

IIDilersen yanında yedi gün kalırım. Eğer yanında yedi gün kalırsamı diğer hanımlarımın da yanında yedişer gün kalırım. İstersen de diğer hanımlarımda kaldığım gibi sende kalırım'' buyurunca, ümmü Seleme: "Benim yanımda da onların yanında kaldığın kadar kal" dedi.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ