MÜSNED-İ HANBEL

SİYER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

74- Uhud Günü Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Azı Dişinin Kırılması, Yüzünün Yaralanması ve Allah'ın Onu Meleklerle Koruması

 

1. Enes b. Malik

 

25233- Enes b. Malik bildiriyor: Uhud savaşında Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in azı dişi kırıldı, yüzü yaralandı ve kanlar yüzüne aktı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kendilerini Rablerine davet eden Nebilerine öyle yapan bir kavim nasıl iflah olur?'' dedi. Bunun üzerine Allah: "Allah'ın, onların tövbelerini kabul veya onlara azab etmesi işiyle senin bir ilişiğin yoktur; çünkü onlar zalimlerdir"[Al-i İmran 128] ayetini indirdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (4668) rivayet etti. 21416 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

2. Ebu Hureyre

 

25234 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) azı dişini gösterip: ''Resulullah'a böyle yapan bir topluluğa Allah'ın öfkesi artmıştır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim (5/179) rivayet etti.

 

 

 

25235 (2)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Nebii tarafından öldürülen kişiye Allah'ın gazabı çok çetindir. Kendini ''Krallar Kralı'' olarak isimlendiren kişiye Allah'ın gazabı çok çetindir. Zira tek hükümran Allah'tır. ''

 

[Sallih]

 

Diğer tahric: Ebu Nuaym, Tarih isbehan (1/316) rivayet etti.

 

 

3. Sa'd b. Ebi Vakkas

 

25236 (1) Sa'd b. Ebi Vakkas der ki: "Uhud günü Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sağında ve solunda çok şiddetli bir şekilde savaşan beyaz giysili iki adam gördüm. Onları ne daha önce, ne de sonra görmedim."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (4054, 5826) ve Müslim (6070-1) rivayet ettiler.

 

 

 

25237 (2)- Sa'd b. Ebi Vakkas der ki: "Uhud günü Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sağında ve solunda çok şiddetli bir şekilde savaşan beyaz giysili iki adam gördüm. Onları ne daha önce, ne de sonra görmedim."

 

[Sahih]

 

 

 

25238 (3)- Sa'd b. Ebi Vakkas der ki: "Uhud günü Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sağında ve solunda beyaz giysili iki adam gördüm. Onları ne daha önce, ne de sonra görmedim."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ