MÜSNED-İ HANBEL

AYET VE SURE TEFSİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

292- "O Gün insanlar Alemlerin Rabbinin Huzurunda Dururlar,[Mutaffifin 6] Ayeti

 

1. İbn Ömer

 

21960 (1) İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "kişi, (Rabbinin huzurunda) durur ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülür'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (493, 5912, 6075, 6086), Müslim (2862), İbn Mace (4278) ve Nesai, Sünenu'l-kübra'da (11656) rivayet ettiler.

 

 

 

21961 (2)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "o gün insanlar Memlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "kişi, (Rabbinin huzurunda) durur ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülür'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

21962 (3)- İbn Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: "O gün insanlar Memlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "İnsanlar, alemlerin Rabbinin huzurunda durdukları günde kişi, kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülür'' buyurduğunu işittim.

 

[Sahih]

 

 

 

21963 (4)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "o gün insanlar Memlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "İnsanlar, (Rablerinin huzurunda) dururlar ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülürler'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

21964 (5)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini okudu ve: "İnsanlar, (Rablerinin huzurunda) dururlar ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülürler'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21965 (6)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "kişi, (Rabbinin huzurunda) durur ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülür'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21966 (7)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "İnsanlar, ''Miktarı ellibin yıl olan bir günde'']Mearic 4} kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülürler'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21967 (8)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini okudu ve: "Kıyamet günü insanlar, Rablerinin huzurunda dururlar ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülürler'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21968 (9)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "O gün insanlar Alemlerin Rabbinin huzurunda dururlar" ayetini açıklarken: "kişi, (Rabbinin huzurunda) durur ve kulaklarının yarısına kadar ter içinde gömülür'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

28778'de tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ