MÜSNED-İ HANBEL

AYET VE SURE TEFSİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

265- "Sana Geldiklerinde, Allah'ın Seni Selamlamadığı Bir Şekilde Seni Selamlarlar"[Mücadele 8] Ayeti

 

1. Abdullah b. Amr

 

21900 (1) Abdullah b. Amr der ki: Yahudiler Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Samun aleyke (=Ölüm senin üzerine olsun)" dediler. Sonra kendi kendilerine: "Söylediklerimizden dolayı Allah bize azap etse ya!" dediler. Bunun üzerine, "Gizlice konuşmaktan menedilip de, menedildikleri şeyi işleyen ve günah, düşmanlık ve Nebi'e isyanı konuşanları görmedin mi? Sana geldiklerinde Allah'ın seni selamlamadığı selamla selamlıyorlar. İçlerinden de, ''Söylediklerimizden dolayı Allah bize azap etse ya!'' diyorlar. Cehennem onlara yeter! Oraya girecekler. Ne kötü varış yeridir orası" ayeti nazil oldu.

 

[Sahih]

 

Heysemi (7/121-122) der ki: "Bunu Ahmed b. Hanbel, Bezzar ve Taberani rivayet etmiş olup senedi ceyyiddir. Zira Hammad, Ata b. es-Saib'den akıl sağlığı yerindeyken hadis işitmişti"

 

 

 

21901 (2)- Abdullah b. Amr der ki: Yahudiler Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gelip: "Es-samu aleyke (=Ölüm senin üzerine olsun)" dediler. Sonra kendi kendilerine: "Söylediklerimizden dolayı Allah bize azap etse ya!" dediler. Bunun üzerine, "Gizlice konuşmaktan menedilip de, menedildikleri şeyi işleyen ve günah, düşmanlık ve Nebie isyanı konuşanları görmedin mi? Sana geldiklerinde Allah'ın seni selamlamadığı selamla selamlıyorlar. İçlerinden de, ''Söylediklerimizden dolayı Allah bize azap etse ya!'' diyorlar. Cehennem onlara yeter! Oraya girecekler. Ne kötü varış yeridir orası" ayeti nazil oldu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ