MÜSNED-İ HANBEL

AYET VE SURE TEFSİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

246- "Odaların Ötesinden Sana Bağıranların çoğu Aklı Ermeyen Kimselerdir''[Hucurat 4] Ayeti

 

1. Akra' b. Habis

 

21835 (1) Ebu Seleme b. Abdirralıman'ın bildirdiğine göre Akra' b. Habis, Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geldi ve odaların ötesinden: "Ey Allah'ın Resulü!" diye bağırdı. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kendisine cevap vermeyince bu sefer: "Ey - Allah'ın Resulü! Benim övgüm kişiyi yüceltir, yergim ise alçaltır" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bunu duyunca: ''O özellik te olan Allah'tır'' karşılığını verdi.

 

[Hasen]

 

Heysemi (11351) der ki: "Hadisi Ahmed b. Hanbel ve Taberani rivayet etmiş olup Ahmed b. Hanbel'in isnadlarından birinin ravileri, Sahih'in ravileridir. Eğer Ebu Seleme, Akra' b. Habis'ten hadis işitmemişse, Ahmed b. Hanbel'in diğer varyantı gibi bu rivayeti de mürseldir."

25099 (2)'de tekrar edecektir.

 

 

 

21836 (2)- Ebu Seleme b. Abdirralıman'ın bildirdiğine göre Akra' b. Habis, Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geldi ve odaların ötesinden: "Ey Muhammed! Benim övgüm kişiyi yüceltir, yergim ise alçaltır" diye bağırdı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bunu duyunca: ''O özellikte olan Allah'tır'' karşılığını verdi.

 

[Hasen]

 

 

 

21837 (3)- Bu hadis başka bir kanalla Akra'dan naklediimiştir.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ