MÜSNED-İ HANBEL

İYİLİK VE SOSYAL İLİŞKİLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

2- Anne Babaya iyilik Yapmak, Anne Baba Hakları

 

1. Enes b. Malik

 

22238 (1) Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah tarafından rızkının bollaşmasını ve ömrünün uzatılması isteyen kişi akrabalık bağlarını gözetsin'' buyurmuştur.ı

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Müslim, salat 1/342 (470), Darakutni, salat (2/86) ve Beyhaki (2/393) rivayet ettiler.

 

 

 

22239 (2)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rızkının bollaşmasını, ömrünün uzatılması isteyen kişi, anne babasına iyilikte bulunsun ve akrabalık bağlarını gözetsin '' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

22240 (3)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Hz. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah tarafından rızkının bollaşmasını ve ömrünün uzatılması isteyen kişi, akrabalık bağlarını gözetsin '' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Bu kanalla Buhari (2067, 5986), Müslim (6615-6) ve Ebu Davud (1693) rivayet ettiler.

 

 

 

22241 (4)- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah tarafından rızkının bollaşmasını ve ömrünün uzatılması isteyen kişi, akrabalık bağlarını gözetsin '' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Salihini rivayetinde: ''Rızkının bereketli kılınmasını isteyen'' ve ''Anne babasına da iyilikte bulunsun'' ibaresi geçmiştir. Yünus rivayetinde ise ''Rızkının daha fazla olmasını isteyen'' ve ''Anne babasına iyilikte bulunsun'' ibaresi geçmiştir.

 

 

SONRAKİ