MÜSNED-İ HANBEL

AYET VE SURE TEFSİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

298- "Andolsun Kuşluk Vaktine ve Sükuna Erdiğinde Geceye''[Duha 1-2] Ayeti

 

1. Cundub b. Süfyan

 

21985 (1) Cundub b. Süfyan der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem} hastalandı ve iki veya üç gece ayağa kalkamadı. Kadının biri gelip: "Ey Muhammed! Gördüğüm kadarıyla (Cibrll) iki veya üç gündür yanına yaklaşmadı" dedi. Bunun üzerine Allah: "Andolsun kuşluk vaktine ve sükuna erdiğinde geceye ki Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı" ayetlerini indirdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (4950) ve Müslim (1797) rivayet ettiler.

 

 

 

21986 (2)- Cundub der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hastalandı ve iki veya üç gece ayağa kalkamadı. Kadının biri gelip: "Ey Muhammed! Gördüğüm kadarıyla şeytanın seni terketti" dedi. Bunun üzerine Allah: "Andolsun kuşluk vaktine ve sükuna erdiğinde geceye ki Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı" ayetlerini indirdi.

 

[Sahih]

 

 

 

21987 (3)- Cundub el-Alekı der ki: Cibril, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gelmekte gecikip te Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) endişeye kapılınca, kendisine bu konuda bir şeyler söylendi. Bunun üzerine: "Andolsun kuşluk vaktine ve sükuna erdiğinde geceye ki Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı" ayetleri nazil oldu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ