MÜSNED-İ HANBEL

KUR’AN: FAZİLET, TEFSİR VE NÜZULÜ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

28- Zümer Suresi

 

1. Esma binti Yezid

 

21205 (1) Esma binti Yezid der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, "(.....) Onun yaptığı, iyi olmayan bir iştir"[Hud 46] ayetini, (.....) "O iyi olmayan bir iş yapmıştır" şeklinde okuduğunu işittim. Yine, "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullanm! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir,[Zümer 53] ayetini (.....), "ve aldırış etmez" ibaresini ilave ederek okuduğunu işittim.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Tirmizi (3237) rivayet etti.

21195 (l)'de tekrar etmiştir.

 

 

 

21206 (2)- Esma binti Yezid der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir,[Zümer 53] ayetini (.....), "ve aldırış etmez" ibaresini ilave ederek okuduğunu işittim.

 

[Hasen]

 

 

 

21207 (3)- Esma binti Yezid der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, "Onun yaptığı, iyi olmayan bir iştir"[Hüd 46] ayetini, (.....) "O iyi olmayan bir iş yapmıştır" şeklinde okuduğunu işittim. Yine, "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarımı Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir"[Zümer 53] ayetini (.....), "ve aldırış etmez" ibaresini ilave ederek okuduğunu işittim.

 

[Hasen]

 

 

 

21208 (4)- Esma binti Yezid der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, "Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir,[Zümer 53] ayetini (.....), "ve aldırış etmez" ibaresini ilave ederek okuduğu nu işittim.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ