MÜSNED-İ HANBEL

GİYİM KUŞAM

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

41- Kadın Giysisi Giyen Erkeklerin ve Erkek Giysisi Giyen Kadınların Lanetlenmesi

 

1. İbn Abbas

 

20535 (1) İbn Abbas der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kendini kadınlara benzeten erkekleri ve kendini erkeklere benzeten kadınları lanetlemiştir." Haccac rivayetinde: "Allah, kendini kadınlara benzeten erkekleri ve kendini erkeklere benzeten kadınları lanetlemiştir" ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (5885), Ebu Davud (4097), İbn Mace (1904) ve Tirmizi (2784) rivayet ettiler.

 

 

2. Abdullah b. Amr

 

20536 (1) Huzeyl'den bir adam bildiriyor: Abdullah b. Amr'ı gördüm.

Onun evi harem dışında, mescidi ise Harem bölgesinde idi. Ben yanında iken Ebu Cehl'in kızı Ümmü Said'i gördü. O yayını boynuna takmış bir şekilde erkek gibi yürümekteydi. Abdullah: "Bu kadın kimdir?" diye sorunca: "Ebu Cehl'in kızı Ümmü Said'dir" dedim. Bunun üzerine şu karşılığı verdi: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Kendini erkeklere benzeten kadınlar ve kendini kadınlara benzeten erkekler bizden değildir'' buyurduğunu işittim."

 

[Hasen]

 

Heysemi, Mecma'uz-Zevaid'de (8/102, 103) der ki: "Ahmed ve Taberani rivayet ettiler. Ahmed'in senedinde tanımadığım Huzeyl'li kişi bulunmaktadır. Diğer ravileri güvenilir kişilerdir."

 

 

3. Ümmü Seleme

 

20537 (1) Ebu Ahmed'in azatlısı Vehb, Ümmü Seleme'den bildiriyor: Kendisi başörtüsü bağlarken Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanına girdi ve: '' (Örtünü) bir dolam (bağla) iki dolam deği'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Davud 4/64 (4115) ve Hakim (4/194-5) rivayet ettiler.

 

 

 

20538 (2)- Ebu Ahmed'in azatlısı Vehb, Ümmü Seleme'den bildiriyor: Kendisi başörtüsü bağlarken Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanına girdi ve: ''(Örtünü) bir dolam (bağla) iki dolam deği'' buyurdu.  [Hasen]

 

 

 

20539 (3)- Ebu Ahmed'in azatlısı Vehb, Ümmü Seleme'den bildiriyor: Kendisi başörtüsü bağlarken Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanına girdi ve: '' (Örtünü) bir dolam (bağla) iki dolam deği'' buyurdu.  [Hasen]

 

20540- ''Önceki hadis, burada yanlışlıkla iki kez tekrarlandığından tarafımızdan silinmiştir.

 

 

SONRAKİ