MÜSNED-İ HANBEL

GİYİM KUŞAM

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

27- Kaşıntı ve Buna Benzer Bir Şeyden Dolayı ipek Giymeye Ruhsat Verilmesi

 

1. Enes b. Malik

 

20266 (1) Enes bildiriyor: "Zübeyr b. el-Avvam ve Abdurrahman b. Avf bitlenmeden dolayı Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e şikayette bulundular. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onların ipek giymesine ruhsat verdi. Sonra herbirinin üzerinde ipekten bir gömlek gördüm."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, cihad 6/100 (2920), Müslim, libas 3/1647 (2076) ve Tirmizi, libas 4/218 (1722) rivayet ettiler.

 

 

 

20267 (2)- Enes b. Malik der ki: "Allah  Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Abdurrahman b. Avf ve Zübeyr b. el-Avvam'ın vücutlarındaki kaşıntıdan dolayı ipek giymelerine ruhsat verdi."

 

[Sahih]

 

 

 

20268 (3)- Enes der ki: "Zübeyr b. el-Avvam ve Abdurrahman b. Avfın vücutlarındaki kaşıntıdan dolayı ipek giymelerine ruhsat verildi."

 

Şu'be rivayetinde: " Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onlara ruhsat verdi" ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

20269 (4)- Enes bildiriyor: "Zübeyr ve Abdurrahman b. Avf bitlenmeden dolayı Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şikayette bulundular. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir gazvede onların ipek gömlek giymesine ruhsat verdi."

Behz rivayetinde: Enes: "Sonra herbirinin üzerinde ipekten bir gömlek gördüm" ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

20270 (5)- Enes b. Malik bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir yolculukta iken Abdurrahman b. Avf ve Zübeyr b. el-Avvam'ın vücutlarındaki kaşıntıdan dolayı ipek gömlek giymelerine ruhsat verdi."

 

[Sahih]

 

 

 

20271 (6)- Enes b. Malik der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir yolculukta iken Zübeyr b. el-Avvam ve Abdurrahman b. Avfın vücutlarındaki kaşıntıdan dolayı ipek giymelerine ruhsat verdi."

 

[Sahih]

 

 

 

20272 (7)- Enes b. Malik bildiriyor: "Zübeyr b. el-Avvam ve Abdurrahman b. Avf bitlenmeden dolayı Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e şikayette bulundular. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir gazvede onların ipek gömlek giymesine ruhsat verdi."

 

 

 

20273 (8)- Enes b. Malik der ki: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Abdurrahman b. Avf ve Zübeyr b. Avvam'ın vücutlarındaki kaşıntıdan dolayı ipek giymelerine ruhsat verdi."

 

[Sahih]

 

 

 

20274 (9)- Enes b. Malik der ki: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Abdurrahman b. Avf ve Zübeyr b. el-Avvam'ın vücutlarındaki kaşıntıdan dolayı ipek giymelerine ruhsat verdi."

 

[Sahih]

 

 

 

20275 (10)- Enes der ki: "Zübeyr b. el-Avvam ve Abdurrahman b. Avfa rahatsızlıklarından dolayı ipek giymelerine ruhsat verildi."

Şu'be rivayetinde: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onlara ruhsat verdi" ibaresi geçmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

20276 (11)- Enes der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), Abdurrahman b. Avf ile Zübeyr'in ipek giymesine ruhsat verdi."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ