MÜSNED-İ HANBEL

GİYİM KUŞAM

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

23- Altın Takı Takmanın Yasaklanması

 

1. Ebu Zer

 

20239 (1) Ebu Zer der ki: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) hutbe verirken kaba bir bedevi kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü! Bizi sırtlan yedi (şiddetli kuraklık bizi yedi bitirdi)" dedi. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Benim sizin için daha fazla korktuğum şey, dünya nimetlerinin üzerinize bol bol akıtılacağı zamandır. Keşke o zaman Ümmetim altın takılar takmasalar'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Heysemi (4/183): "Hadisi İmam Ahmed, Bezzar ve el-Mu'cemu'l-evsat'ta Taberani rivayet etmiştir. Senedinde yer alan Yezid b. Ebi Ziyad zayıf olup, hadisi yazılır. Diğer ravileri Sahih'in ravileridir" dedi.

 

 

 

20240 (2)- Ebu Zer der ki: Bir bedevi kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü! Bizi sırtlan yedi (şiddetli kuraklık bizi yedi bitirdi)" dedi. Bunun üzerine Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Benim sizin için daha fazla korktuğum şey, dünya nimetlerinin üzerinize bol bol akıtılacağı zamandır. Keşke o zaman Ümmetim altın takılar takmasalar'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

20241 (3)- Ebu Zer der ki: Adamın biri Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gelip: "Ey Allah'ın Resulü! Bizi sırtlan yedi (şiddetli kuraklık bizi yedi bitirdi)" dedi. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Benim sizin için daha fazla korktuğum şey, dünya nimetlerinin üzerinize bol bol akıtılacağı zamandır. Keşke o zaman Ümmetim altın takılar takmasalar'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

20242 (4)- Zeyd b. Vehb, bir adamdan bildiriyor: Bir bedevi Alla.lı Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gelip: "Ey Allah'ın Resulü! Bizi sırtlan yedi (şiddetli kuraklık bizi yedi bitirdi)" dedi. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Benim sizin için sırtlanlardan daha fazla korktuğum şey, dünya nimetlerinin üzerinize bol bol akıtılacağı zamandır. Keşke o zaman Ümmetim altın takılar takmasalar'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

2. Hz. Ali

 

20243 (1) Hz. Ali bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) uyurken yanı başında Deccal'dan bahsettik. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rengi kırmızı olmuş bir şekilde uyandı ve: "Ben sizin için başka bir şeyden daha fazla endişe duymaktayım'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric: İbn Ebi Şeybe (15/142) ve Ebu Ya'la (466) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ